Meilė nuo pirmo kąsnio! Lenkiškas obuolių pyragas. Pats švelniausias!

Receptai

Ingredientai:
tešlai:

– sviestas 200 g
– tryniai 4 vnt
– miltai 200 g
– kepimo milteliai 1,5 arbatinio šaukštelio

Įdarui:
– obuoliai 1,5 kg
– cukrus 100 g (jei obuoliai saldūs, sumažinkite cukraus)
– citrinos sultys 1 valgomasis šaukštas
– 1 citrinos žievelė
– baltymai 4 vienetai
– cukrus 170 g

Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Man gavosi 850 g grynų tarkuotų obuolių.
Į prikaistuvį dedame obuolius, cukrų ir citrinos sultis. Troškiname ant silpnos ugnies iki minkštumo ir kol neišgaruos skystis. Gali praeiti nuo 15 iki 30 min.

blank

blankblank

Pabaigoje dedame citrinos žievelę. Primygtinai rekomenduoju nelikti abejingiems šiam ingredientui, citrinos prieskonis įdare tai kažkas tokio!

blankblank

Mikseriu permaišome įdarą, jis pasidarys puresnis. Blenderiu plakti nerekomenduoju. Paliekame ataušti.

blankblank

Tešlai trynius sutriname su suminkštėjusiu sviestu.

blankblank

blankblank

Išsijojame miltus su kepimo milteliais. Užmaišome tešlą, susukame į rutulį. Kadangi kiaušinių dydis pas visus skirtingas ir miltų drėgnumas taip pat, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau. Pradėkite nuo 200 g. Ir jei tešla bus lipni, dėkite dar truputį iš akies.

blankblank

Padalijame tešlą į 2 kamuoliukus, vienas šiek tiek mažesnis už kitą. Mažesnį dėkite į šaldymo kamerą. O didesnį – į šaldytuvą.

blankblank

Iš baltymų su cukrumi suplakite morengą iki standžių putų.

blankblank

Tešlą, kuri buvo šaldytuve (didesnė), paskirstykite formoje. Pas mane 25×25 cm kvadratas. Galima imti apvalią nuo 21 iki 28 cm, tiesiog skirsis sluoksnių aukštis.

Jei imsite apvalią išardomą formą, dėkite ant dugno kepimo popierių ir užsekite žiedą.

blankblank

Ant tešlos dėkite obuolių įdarą.

blankblank

Ant obuolių – morengą.

blankblank

Ant morengo užtarkuokite antrą kamuoliuką tešlos iš šaldymo kameros.

blankblank

Pyragą kepkite 180-190 laipsnių temperatūroje iki 45 min. Priklauso nuo formos dydžio ir sluoksnių storio.

blankblank

Kepimo metu orkaitės neatidarinėti. Baigus kepti, pyragą palikti orkaitėje su pravertomis durelėmis 30 min.

blankblank

Leisti truputį ataušti ir galima pjaustyti bei mėgautis!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt