Minkščiausių kepenėlių paruošimo paslaptys! Išbandę šiuos patarimus jos tikrai nebus kietos ar karčios!

Receptai

Vieni jų nekenčia, kiti jas mėgsta. Jei sugebėsite tinkamai paruošti kepenėles, tai bus tikras skanėstas! Be to, kad pasigamintumėte tikrai gardžias namines kepenėles, jas galite kepti arba troškinti.

Jums parodysime, kaip paruošti kepenėles, kad jos nebūtų nei karčios, nei kietos!

Išbandykite šį paprastą gaminimo būdą, kuris užtikrins, kad jūsų paruoštos kepenėlės būtų skanios ir minkštos.

Vištienos kepenėles, tikriausiai, lengviausia paruošti, tačiau norimą patiekalą galite pagaminti ir iš kitų rūšių kepenėlių.

Tiesiog išbandykite šį paruošimo būdą!

Gaminimo eiga:

Jei baiminatės, kad kepenėlės gali būti karčios, prieš gamindami jas pamirkykite piene.

Užpilkite ant kepenėlių pieno ir palikite jas kelioms valandoms (geriausia – per naktį).

Tačiau nepamirškite jų įdėti į šaldytuvą.

Taip apdorotos kepenėlės bus labai minkštos ir tikrai nebus karčios!

Iškepusios kepenėlės dažnai būna kietos ir sausos.

Taip atsitinka, jei prieš kepant jos būna pagardinamos druska.

Dėl druskos kepenėlės greitai išskiria sultis ir tampa neskanios.

Todėl visada jas sūdykite prieš pat patiekdami ant stalo.

Naudingi patarimai

Taip pat dažnai nutinka, kad kepant kepenėles, jų riebalai taškosi iš keptuvės po visą viryklę.

Todėl, nuplovus arba pamirkius piene, jas reikėtų kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Taip pat galite kepenėles kepti sausoje keptuvėje ir apšlakstyti aliejumi tik tada, kai iš jų visiškai išgaruos vandens perteklius.

Jei pastebėjote, kad kepant kepenėlės nėra tolygiai parudavusios, o kai kurie gabalėliai net yra su krauju, greičiausiai, gabalėliai buvo supjaustyti ne vienodo dydžio.

Todėl visada stenkitės jas supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.

Iškepusias kepenėles dar kelias minutes palikite garuose, uždengę dangčiu.

Kita vertus, jei kepenėlės sugeria per daug riebalų, vadinasi, jas kepate per žemoje temperatūroje.

Kepti kepenėles reikėtų pradėti gerai įkaitintoje keptuvėje.

Tik tada sumažinkite ugnį ir kepkite kepenėles žemesnėje temperatūroje, kad jos gerai iškeptų ne tik išorėje, bet ir viduje.

Pasinaudokite šiais patarimais ir jums pavyks paruošti tokias minkštas kepenėles, kad jos net tirps burnoje!

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Šaltinis: zinoti.lt

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!