Minkšti ir lengvi kaip pūkas riestainiai su krapais – puiki alternatyva duonai ir pagrindas sumuštiniams

Receptai

Ingredientai:

– šiltas pienas – 220 ml
– vanduo – 60 ml
– aliejus – 80 g
– sviestas – 30 g
– druska – 0,5 valgomojo šaukšto
– cukrus – 2 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 1 vnt (ir 1 aptepimui)
– šviežios mielės – 25 g
– miltai 400-450 g
– krapai – 20 g

Išeiga: 11 vnt

Gatavo patiekalo foto

Receptas žingsnis po žingsnio su foto:
Šių riestainių su krapais receptą aš radau internete laisvai išverstą iš turkų kalbos ir sužinojau, kad tai, pasirodo, yra turkiška ačma.
Ji gaunasi labai minkšta, kaip pūkas, su traškia plutele ir besisluoksniuojančiu minkštimu.

Kad pagamintumėte turkišką ačmą su krapais, paimkite visus išvardintus produktus. Pieną truputį pašildykite, vos vos, likę produktai turi būti kambario temperatūros.

blank

Šviežias mieles ištirpinkite šiltame piene, įbėrę arbatinį šaukštelį cukraus. Pieną ir cukrų imkite iš bendro kiekio.

blankblank
Dubenyje sumaišykite vandenį, druską, cukrų, ištirpusias mieles ir kiaušinį. Supilkite šiltą pieną.

blankblank
Pilkite aliejų pagal receptą. Permaišykite.

blankblank
Išsijokite miltus ir užmaišykite minkštą tešlą. Geriau berti mažiau miltų, nei padauginti.

blankblank

blankblank

Uždenkite tešlą plėvele ir palikite pakilti šiltoje vietoje. Ji neturi būti kieta.

Kai tešla truputį pakils, po kokių 30-40 min, padarykite duobutę centre ir įmaišykite į ją smulkiai supjaustytus krapus, paskui leiskite tešlai dar kartą gerai pakilti. Laikas priklauso nuo temperatūros bute. Paprastai po valandos tešla jau lipa per dubens kraštus.

blankblank

Suvilgykite rankas aliejumi, miltų daugiau nedėkite. Padalinkite tešlą į vienodus mandarino dydžio rutuliukus. Leiskite jiems 5-10 min pastovėti, uždengę plėvele. Paskui kiekvieną rutuliuką išplokite į paplotėlį ir sutepkite suminkštėjusiu sviestu.

blankblank

Stenkitės kraštus padaryti plonesnius, o viduriuką palikite storesnį.
Kiekvieną paplotėlį susukite į vyniotinį, traukdami tešlą į save, tuo pačiu ją dar labiau ištempdami.

blankblank

blankblank

blankblank

Pradėkite formuoti ačmą nuo pirmo ruošinio, kadangi jis jau ėmė kilti. Jį reikia ištempti į ilgį. Persukite vyniotinį ir padarykite riestainį, sutvirtindami kraštus.

Dėkite ačmą į skardą su kepimo popieriumi. Leiskite jai pastovėti 20 min.

blankblank

Paskui sutepkite kiaušiniu. Galima truputį pabarstyti sezamu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol parus.

blankblank

Štai kokie gražuoliai gaunasi. Uždenkite gatavą turkišką ačmą su krapais rankšluosčiu 10-15 min.
O paskui galima degustuoti. Skanaus!

blankblank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt