Minkšti ir purūs varškėčiai – tarsi bandelės!

Receptai guru

Autorius apie receptą
Šiandien noriu pasidalinti su jumis nuostabiu receptu, kuris atkeliavo iš mano vaikystės virtuvės – tai minkšti ir purūs varškėčiai, kurie savo tekstūra primena švelnias bandeles. Šie varškėčiai yra tobulas pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui ar popietinei užkandai prie arbatos. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, todėl šie varškėčiai ne tik gardūs, bet ir maistingi. Lietuvių virtuvėje varškė visada užėmė svarbią vietą, o varškėčiai – tai klasikinis patiekalas, kuris niekada neišeina iš mados. Kiekvieną kartą, kai jų pasigaminu, namai prisipildo jaukaus kepimo aromato, kuris sukelia šilčiausius prisiminimus. Šie varškėčiai yra ypatingi tuo, kad jie išlieka minkšti ir purūs net atvėsę – tikra palaima skonio receptoriams. 
Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei norite eksperimentuoti, varškę galite pakeisti graikišku jogurtu arba ricotta sūriu, nors varškė suteikia autentiškiausią skonį. 
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, jei ieškote natūralesnio saldumo. 
  • Kvietinius miltus galite pakeisti spelta miltais arba dalį jų pakeisti avižiniais miltais, taip suteikdami patiekalui daugiau skaidulų. 
  • Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankšties sėklas. 
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda su trupučiu citrinos sulčių. 
  • Aliejų kepimui galite rinktis kokosų, rapsų arba saulėgrąžų – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį poskonį. 


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausių rezultatų pasieksite naudodami kambario temperatūros ingredientus. 
  • Maišydami tešlą, stenkitės nepersistengti – permaišyta tešla gali tapti per kieta ir varškėčiai praras savo purumą. 
  • Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą – per karšta keptuvė gali sudeginti išorę, o vidus liks žalias. 
  • Jei tešla limpa prie rankų, galite lengvai pabarstyti jas miltais. 
  • Varškėčius apverskite tik tada, kai jie gražiai apskrunda iš apačios. 
  • Jeigu gaminsite didesnį kiekį, jau iškeptus varškėčius galite laikyti šiltus orkaitėje 50°C temperatūroje.

Ingredientai

    11 varškėčių: 
    • varškė: 2 pakelių po 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę išmaišome su visais kitais nurodytais ingredientais (išskyrus aliejų).
  2. 2. Tuomet padarome apvalios formos varškėčius.
  3. 3. Apkepame juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
  4. 4. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt