Kas gali skaniau pagaminti žemaičių blynus, nei močiutė iš Žemaitijos? Pasigaminam ir pasilepinam.
Ingredientai
Mėsai:
- virta malta kiauliena: 800 gramų
- svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti)
- džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
- pipirai: 0,5 šaukštelio
- druska: 1 šaukštelio
Bulvėms:
- virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo
- kiaušiniai: 3
- krakmolas: 2-3 šaukštų
- druska: 1 šaukštelio
Padažui:
- sviestas: 50 gramų
- grietinė: 2 šaukštų
- miltai: 1 šaukšto
- vanduo (jeigu reiks)
Recepto paruošimas
- Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje.
- Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.
- Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką.
- Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.
- Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.
- Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti.
- Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!
- Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu žemiau ir video, kad būtų viskas aiškiau ir paprasčiau gaminant. 🙂
Visas vaizdo įrašas: