Močiutės iš Žemaitijos receptas: parodė, kaip gaminami skaniausi žemaičių blynai

Receptai

Kas gali skaniau pagaminti žemaičių blynus, nei močiutė iš Žemaitijos? Pasigaminam ir pasilepinam.

Ingredientai

Mėsai:

  • virta malta kiauliena: 800 gramų
  • svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti)
  • džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
  • pipirai: 0,5 šaukštelio
  • druska: 1 šaukštelio

Bulvėms:

  • virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo
  • kiaušiniai: 3
  • krakmolas: 2-3 šaukštų
  • druska: 1 šaukštelio

Padažui:

  • sviestas: 50 gramų
  • grietinė: 2 šaukštų
  • miltai: 1 šaukšto
  • vanduo (jeigu reiks)

Recepto paruošimas

  1. Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje.
  2. Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.
  3. Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką.
  4. Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.
  5. Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.
  6. Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti.
  7. Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!
  8. Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu žemiau ir video, kad būtų viskas aiškiau ir paprasčiau gaminant. 🙂

Visas vaizdo įrašas:

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt