Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole

Receptai guru
  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4

Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole – tai vienas populiariausių užkandžių, atkeliavusių iš Meksikos virtuvės, kuris ne tik nustebins ryškiu skonių deriniu, bet ir taps tikra stalo puošmena įvairiausiems vakarėliams ar jaukiam šeimos pasisėdėjimui. Traškūs nachos kukurūzų traškučiai puikiai dera su sultinga kepta vištiena, saldžiarūgščiu padažu, lydytu čederio sūriu bei pikantiškais jalapenų griežinėliais. Šalia patiekiama gaivi gvakamolė su prinokusiais avokadais, citrinų sultimis, svogūnais ir pomidorais suteikia šiam patiekalui dar daugiau šviežumo bei balanso.

Šis patiekalas puikiai tinka dalintis su draugais, o išraiškingas skonis ir maistingumas leis mėgautis ne tik užkandžio, bet ir pilnaverčio patiekalo pojūčiu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje vištienos galima naudoti kalakutienos filė gabaliukus, kurie bus lengvesnio skonio, bet taip pat išliks sultingi.
  • Saldžiąją papriką galima keisti oranžine arba geltonąja paprika, suteikiančia kiek kitokį saldumą ir spalvinę įvairovę.
  • Čederio sūrį galima keisti „Gouda“ arba „Emmental“ sūriu, kuris taip pat puikiai tirpsta.
  • Jalapenus galima pakeisti marinuotais aštriais pipirais ar net šviežiomis čili paprikomis.
  • Gvakamolei vietoje citrinų sulčių galima naudoti laimo sultis, kurios suteiks ryškesnį tropinį skonį.
  • Vietoje majonezo gvakamolėje galima įmaišyti graikiško jogurto, kuris patiekalą padarys lengvesnį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vištieną galima iš anksto marinuoti su alyvuogių aliejumi, česnaku ir trupučiu aitriosios paprikos miltelių, kad skonis būtų dar sodresnis.
  • Nachos patartina kepti orkaitėje trumpai, kad tik išsilydytų sūris, nes per ilgai kepant traškučiai gali pernelyg sukietėti.
  • Gvakamolę geriausia ruošti paskutinę minutę prieš pat patiekimą, kad avokadas nepatamsėtų.
  • Jei norisi daugiau tekstūros, galima užberti trupintų skrudintų žemės riešutų arba kukurūzų branduolių.

Receptui reikės:

  • Nachos traškučiai: apie 200 g.
  • Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu: 300 g.
  • Mėlynas svogūnas: 1 vidutinio dydžio.
  • Saldi paprika: 1 didelė.
  • Jalapenai: 1–2 vnt. pagal skonį.
  • Čederio sūris: apie 150 g.
  • Avokadas: 2 prinokę.
  • Citrinų sultys: 2 valg. šaukštai.
  • Pomidoras: 1 didelis.
  • Svogūnas (baltojo arba geltonojo): ½ mažo.
  • Majonezas: 1 valg. šaukštas.
  • Druska: pagal skonį.

Paruošimas

  • Pirmiausia buvo paruošta kepta vištiena – ją supjaustėte nedideliais gabalėliais, apkepėte įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrudo, tuomet užpylėte saldžiarūgščiu padažu ir dar kelias minutes pakepinote, kad mėsa įgertų skonio.
  • Mėlyną svogūną nulupote ir supjaustėte plonais pusžiedžiais.
  • Saldžiąją papriką nuplovėte, pašalinote sėklas ir supjaustėte plonais šiaudeliais. Jalapenus supjaustėte griežinėliais.
  • Ant kepimo skardos paskleidėte kepimo popierių ir tolygiai išdėliojote nachos traškučius. Ant viršaus paskirstėte keptą vištieną, svogūnus, paprikas ir jalapenus. Užbėrėte gausiai tarkuoto čederio sūrio.
  • Skardą įdėjote į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepėte apie 8–10 minučių, kol sūris gražiai išsilydė ir pradėjo lengvai burbuliuoti.
  • Kol kepė nachos, pasiruošėte gvakamolę. Avokadus išėmėte iš žievelių, sutrynėte šakute iki vientisos masės, įspaudėte citrinų sulčių. Įdėjote smulkintą pomidorą, svogūną, šaukštą majonezo, pagardinote druska ir viską gerai išmaišėte.
  • Ištraukus skardą iš orkaitės, karštus nachos nedelsiant patiekėte ant didelės lėkštės arba medinės lentelės. Šalia atskirai padėjote dubenėlį su gvakamole, kad kiekvienas galėtų įsidėti pagal skonį.

blank blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt