Naminė grietinė iš pieno ir sviesto yra greita ir lengva

Naminė grietinė iš pieno ir sviesto yra greita ir lengva Receptai

Daugiau nei pusę savo gyvenimo gyvenau kaime ir visada maniau, kad grietinę iš tikro pieno galima pasigaminti tik praleidus ją per separatorių. Bet, kaip sakoma, gyvenk ir mokykis.

Internete radau įdomų receptą: naminė grietinė, pagaminta iš pieno, sviesto ir raugo. Išbandžiau ir nustebau: pasirodo tas pats, kaip kaimo. Labai skanu, idealiai tinka salotoms, varškei, koldūnams ar koldūnams padažyti. Mano vaikai ištepa ją duona ir pabarsto cukrumi: atminkite, mes taip darėme ir vaikystėje.

Produktų sudėtis

  • 200 gramų aukštos kokybės sviesto, 82,5% riebalų;
  • 350 mililitrų pieno, kurio riebumas yra 3,2%;
  • pusė maišelio (pusantro gramo) grietinės starterio.

Naminė grietinė iš pieno ir sviesto: laipsniškas kepimo procesas

  1. Manau, kad visi žino, kad kaimo grietinė gaunama iš grietinėlės, rauginant. Todėl pirmiausia turime pasigaminti kremą.
  2. Supilkite pieną į puodą, įdėkite sviesto gabalėlių.
  3. Mes dedame keptuvę ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį ir palaukite, kol sviestas visiškai ištirps. Užvirti nereikia, tačiau pienas ir sviestas turi būti karšti.
  4. Supilkite mišinį į kokteilių maišytuvą ir plakite 7-10 minučių. Galite naudoti įprastą maišytuvą ar maišytuvą, tačiau tai užtruks ilgiau.
  5. Supilkite visiškai homogenišką mišinį į stiklainį ir palikite ant stalo, kol jis visiškai atvės. Tada mes jį dedame į šaldytuvą mažiausiai šešioms valandoms, o geriausia – per naktį.
  6. Į puodą supilkite 500 mililitrų grietinėlės (tiek jų), įkaitinkite iki šviežio pieno temperatūros (35–40 laipsnių).
  7. Įpilkite pusę pakelio raugo, išmaišykite ir supilkite į lėtą viryklę. Naudodami funkciją „Multipovar“, esant 40 laipsnių temperatūrai, mes gaminame šešias valandas ir 30 minučių.
  8. Taryba. Jogurto virimo aparate virimo laikas bus 8 valandos.
  9. Mes išsiunčiame gatavą grietinę į šaldytuvą.

Labiausiai man patinka naminė grietinė su varške: pasirodo subtili ir skani masė. Ir su koldūnais ar koldūnais – ir apskritai, tikras malonumas. Šią grietinę naudokite kaip paprastų pavasarinių salotų padažą : skonis bus tik ryškesnis.

Reklama