Naminiai kebabai su vištiena
Tai labai gardūs naminiai kebabai su vištiena paruošiami kur kas lengviau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Prep Time45 mins
Servings: 6
Ingredients
- 6 vnt lavašo arba tortilijos papločiai
- 1 vnt švieži kopūstai nedidelio
- 2 vnt pomidorai
- 2 vnt trumpavaisiai agurkai
- 400 g vištienos filė
- 3 skiltelių česnakas
- 1 a.š. malta raudonoji paprika
- 0,5 a.š. karis
- druska
- alyvuogių aliejus
- 4 v.š. natūralus jogurtas (padažui)
- 4 v.š. majonezas (padažui)
- 2 v.š. pomidorų padažas (padažui)
- 3 skiltelių česnakas (padažui)
Instructions
-
Iš pradžių ruošk padažą: Sutarkuok česnako skillteles, į dubenėlį dėk majonezą, pomidorų sultis, natūralaus skonio jogurtą, jeigu reikia pabarstyk druska. Gerai išmaišyk. Ir dėk į šaldytuvą pastovėti.
-
Ruošk vištieną: Vištienos filė supjaustyk gabaliukais. Keptuvėje įkaitink aliejų, dėk susmulkintą vištieną. Pabarstyk maltomis raudonosiomis paprikomis, kariu, jeigu reikia druska, dėk susmulkintas česnako skilteles ir kepk apie 15-20 minučių.
-
Ruošk daržoves: Pomidorus nuplikyk verdančiu vandeniu, supjaustyk kubeliais. Susmulkink agurkus ir plonai supjaustyk kopūstą.
-
Imk lavašą. Ant kiekvieno pilk bei ištepk maždaug vieną valgomąjį šaukštą padažo. Ant viršaus dėk susmulkintą kopūstą, pomidorus, agurkus, kepintą vištieną ir pilk 1-2 valgomuosius šaukštus padažo. Užlenk apačią, vieną po kito šonus, apačią įsuk į foliją.
-
Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepk maždaug 10 minučių. Patiek ir valgyk!