Tortai yra ne tik gardus desertas, bet ir proga nustebinti žmones. Pavyzdžiui, didžiausias pasaulyje tortas buvo pagamintas 2005 m. Italijoje. Jis svėrė daugiau kaip dvi tonas ir buvo papuoštas daugybe marcipaninių figūrų. Jam pagaminti prireikė daugiau kaip 50 kilogramų miltų, 250 kiaušinių ir 20 kilogramų šokolado.
2018 m. į Rusijos rekordų knygą įrašytas mažiausias pasaulyje tortas. Jis svėrė vos 30 gramų ir savo dydžiu prilygo knygos įrišimui. Jam pagaminti prireikė konditerio įgūdžių ir kantrybės.
Paruoškime paprastą, bet skanų ir saldų naminį pyragą „Nataša”.
Biskvito ingredientai:
- kondensuotas pienas – 300 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- raugas – 10 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 100 g;
- miltai – 160 g.
Kremo ingredientai:
- 25% grietinės – 400 g;
- virinto sutirštinto pieno – 3 valg;
- kakavos – 1 šaukštelis.
Pyrago „Nataša” paruošimas:
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite augalinį aliejų, druską ir vaniliną, suplakite plaktuvu.
Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite skystą tešlą.
Supilkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Naudodami konditerinę formą padalykite sausainius į pluteles.
Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu virintu pienu, į kremą supilkite kakavą. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir surinkite tortą.
Torto viršus ir sienelės taip pat aptepamos kremu.
Tortą galima papuošti šokoladiniu glajumi ir pabarstukais. Nepamirškite torto valandai įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.