Nė viena šventė pas mus neapsieina be šio stulbinančio užkandžio. Patinka absoliučiai visiems (lyg nėra nieko ypatingo, bet labai skanu)

Receptai guru

Šiandien noriu pasidalinti neįtikėtinai skaniais ir paprastai paruošiamais sumuštiniais.

Tokie sumuštiniai tapo neatsiejama mūsų šeimyninių užstalių dalimi, o ir nuo stalo visada dingsta pirmi.

Paruošimui mums prireiks sekančių produktų:
– juoda duoda
– pusė silkės file
– pomidoras 1 vnt
– krapų pundelis
– varškės sūrelis
– pusė raudonojo svogūno
– 9% actas 1 arbatinis šaukštelis
– verdantis vanduo

Paruošimo būdas:
Juodą duoną supjaustome riekutėmis ir truputį padžioviname iš abiejų pusių keptuvėje arba tosteryje.

blank

Raudonąjį svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.

blank

Aš būtinai marinuoju svogūną šiems sumuštiniams, kad pašalinčiau kartumą, bet pagal pageidavimą šį punktą galima praleisti.

Svogūnus dedame į nedidelį dubenį, pilame 9% actą ir užpilame verdančiu vandeniu, kai tik vanduo ataušta, svogūnai užsimarinavę.

Silkės file supjaustome labai smulkiais kubeliais.

blank

Viršutinę pomidoro dalį be minkštimo nupjauname ir supjaustome smulkiais kubeliais, o minkštimą dedame į šalį.

blank

Krapus pjaustome labai smulkiai ir sumaišome visus paruoštus ingredientus.

Ant paruoštos duonos riekelių plonu sluoksniu tepame varškės sūrelį.

blank

Paskutiniu sluoksniu dedame paruoštą silkės ir daržovių mišinį ir patiekiame!

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt