Nebeperku sultinio kubelių iš parduotuvės. Gaminu natūralų daržovių pagardą visai žiemai. Dalinuosi įdomiu receptu

Receptai

Šiandien parduotuvėse parduodama daugybė įvairių mišinių, prieskonių ir sultinių, tame tarpe ir iš daržovių. Tačiau jų sudėtis nekokia. Maža to, kad jame gausu priedų su raide E, tai dar ir skonis dažnokai nedžiugina.

Mūsų šeima su malonumu valgo viską, kas auga lysvėje. Tačiau neįmanoma ilgai išsaugoti šviežių daržovių, o šaldytos jos užima per daug vietos šaldiklyje. Štai ir tenka sukti galvą ir ieškoti naujų sezoninių daržovių perdirbimo receptų.

Ir šiandien aš noriu jums papasakoti apie savo atradimą, kurio dėka mano sriubytės ir padažiukai įgauna ryškų stulbinantį skonį ir aromatą.

Kasmet po derliaus nuėmimo aš gaminu natūralius sultinius. Tai daroma gana paprastai.

Imame tas daržoves, kurias mėgstame labiausiai. Mano rinkinys standartinis.

Vienam aguročiui aš imu porą trejetą saldžiųjų pipiriukų, po galvutę svogūno ir česnako, 3-4 pomidorus, 2 morkas ir pundelį žalumynų. Esant pageidavimui galima dėti truputį saliero.

Visus ingredientus pjaustome kubeliais. Mano agurotis jaunas, todėl odelės nelupu. O štai pomidoriukus geriau nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Aš dedu juos į kriauklę, aplieju verdančiu vandeniu iš virdulio ir lupu.

Imame didelę keptuvę, pilame truputį aliejaus ir troškiname mūsų daržoves, kol taps minkštos. Vandens pilti nereikia. Sūdysime irgi baigiamajame etape.

Paskui imame blenderį, dedame ten didelę dalį keptuvės turinio ir sutriname į tyrę.

Antrą daržovių dalį mes smulkiname kartu su žalumynais ir sumaišome su pirmąja.

Dabar galima ir pasūdyti. Man išeina maždaug 3 valgomieji šaukštai. Aš dar dedu arbatinį šaukštelį ciberžolės ir truputį juodųjų pipirų.

Mums gaunasi skystoka daržovių košelė. Todėl sekančiame etape mūsų uždavinys – išgarinti nereikalingą skystį. Dedame tyrę atgal į keptuvę, statome ant viryklės ir paverdame kelias minutes, kol ji truputį sutirštės.

Per tą laiką galima pasiruošti skardą. Ant jos mes tiesiame maistinę plėvelę. Dedame mūsų daržoves 1,5 cm sluoksniu ir dedame į šaldiklį 12 val.

Aš paprastai būsimą sultinį palieku nakčiai, o ryte imuosi galutinio etapo.

Išimame skardą, nuimame plėvelę ir supjaustome sušalusį lakštą kubeliais. Jei jis sušalo per daug, palikite kelias minutes pastovėti ant stalo. Aš darau maždaug 5 cm dydžio kubelius.

Kiekvieną susuku į foliją ir dedu į konteinerį.

Sultinys gatavas. Dabar gaminimo metu man belieka pasiimti kubelį ir įmesti jį į sriubą. Su juo gaunasi nuostabios kreminės sriubytės, kurias labai mėgsta mano vaikučiai, o taip pat aromatingiausi padažai mėsai.

Aš įsitikinusi, kad pasigaminę sultinį vieną kartą, jūs irgi deramai jį įvertinsite!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt