Neįtikėtinai skanios traškiai apkeptos cukinijos. Daugiau nebereikės kepti cukinijų aliejuje

Receptai

Labai paprastas skanių, traškių keptų cukinijų receptas – ir nė lašo pridėtinio aliejaus! Po šio patiekalo recepto nustosite kepti cukinijas dideliame kiekyje aliejaus.

Sudedamosios dalys:

  • 2 cukinijos;
  • Druska ir pipirai;
  • Kietasis sūris 100 g;
  • Miltai ir džiūvėsėliai;
  • 2 kiaušiniai;
  • Prieskoniai pagal skonį (pvz., itališkas mišinys);
  • Kepimo aliejus.

Cukinijas supjaustykite stambiomis pailgomis skiltelėmis. Į kiekvieną gabalėlį įsmeikite po pusę medinio iešmelio. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sumaišykite tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, kvapiuosius prieskonius ir druską.

Įmuškite 2 kiaušinius. Cukiniją pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.

Sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje orkaitėje 15-20 minučių.

Patiekite su grietine, majonezu arba jogurtu (pagal skonį). Tai iš tiesų labai skanu ir paprasta!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt