- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 6
Tikrai labai mėgstu gaminti įvairius pyragus su želės. Pagaminusi tokią “Mozaiką” – tikrai neprašoviau, visi šeimos liko sužavėti deserto skoniu, o ką jau kalbėti, kad jis idealiai tinka atsigaivinti.
Beje, tai dar vienas nuostabus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų.Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- saldintas kondensuotas pienas: 385 mililitrų
- želė: 3 pakelių (braškių, kivių ir apelsinų)
- želatina: 40 gramų
Paruošimas
- Pradžioje skirtingų trijų spalvų želę pasiruošk, pagal instrukcijas ant pakuotės, tik pilk šiek tiek mažiau vandens – 300 mililitrų, ją sustingdyk.
- Tada želatiną brinkink 0,5 stiklinėje šalto vandens 10 minučių.
- Į dubenį su 300 mililitrų karšto virinto vandens supilk želatiną ir vos pakaitink, kad granulytės pilnai ištirptų, tik neužvirink.
- Kiek pravėsusią želatiną supilk į kondensuotą pieną.
- Sustingusią įvairių spalvų želė supjaustyk gabaliukais.
- Tada spalvotus želės gabaliukus sudėk į pasirinktą indo formą ir užpilk kondensuoto pieno mase.
- Indą dėk stingti į šaldytuvą bent jau 3-4 valandoms, o dar geriau – visai nakčiai.
- Sustingusį gražų ir gardų pyragą pjaustyk ir skanauk!