Nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu

Receptai guru
  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Tikrai labai mėgstu gaminti įvairius pyragus su želės. Pagaminusi tokią “Mozaiką” – tikrai neprašoviau, visi šeimos liko sužavėti deserto skoniu, o ką jau kalbėti, kad jis idealiai tinka atsigaivinti.

Beje, tai dar vienas nuostabus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų.Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

Receptui reikės:

  • saldintas kondensuotas pienas: 385 mililitrų
  • želė: 3 pakelių (braškių, kivių ir apelsinų)
  • želatina: 40 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje skirtingų trijų spalvų želę pasiruošk, pagal instrukcijas ant pakuotės, tik pilk šiek tiek mažiau vandens – 300 mililitrų, ją sustingdyk.
  • Tada želatiną brinkink 0,5 stiklinėje šalto vandens 10 minučių.
  • Į dubenį su 300 mililitrų karšto virinto vandens supilk želatiną ir vos pakaitink, kad granulytės pilnai ištirptų, tik neužvirink.
  • Kiek pravėsusią želatiną supilk į kondensuotą pieną.
  • Sustingusią įvairių spalvų želė supjaustyk gabaliukais.
  • Tada spalvotus želės gabaliukus sudėk į pasirinktą indo formą ir užpilk kondensuoto pieno mase.
  • Indą dėk stingti į šaldytuvą bent jau 3-4 valandoms, o dar geriau – visai nakčiai.
  • Sustingusį gražų ir gardų pyragą pjaustyk ir skanauk!
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt