Ingredientai:
Receptas numatytas 10-čiai 1 l talpos stiklainių.
– pomidorai 6 kg
– krapo skėtukai 4 vnt
– paprikos 4-6 vnt
– juodojo serbento lapeliai
– česnakas, po 2 skilteles stiklainiui
– lauro lapai 2 vnt
– juodųjų pipirų žirneliai 4-6 vnt
– druska
– cukrus
– juodieji, kvapieji pipirai
Paruošimas:
Į stiklainio dugną dedame krapo skėtukus, paskui sluoksnį pomidorų, pusę paprikos, serbento lapus, sluoksnį pomidorų, krapo skėtuką, kapotą česnaką (nesmulkiai), pipirą ir lauro lapus. Užpilame verdančiu vandeniu 10 min, paskui nupilame vandenį.
Viriname sūrymą.
Sūrymui (10 stiklainių apie 6 l sūrymo, geriau padaryti truputį daugiau)
1 l vandens: 70 g cukraus, 50 g druskos.
Užpilame stiklainius verdančiu sūrymu ir užsukame dangteliais.