Nereikia brangių produktų, sūrio ir mėsos. Aš imu tik kopūsto gūžę ir 3 kiaušinius, gaminu lengvus ir labai skanius pusryčius

Nereikia brangių produktų, sūrio ir mėsos. Aš imu tik kopūsto gūžę ir 3 kiaušinius, gaminu lengvus ir labai skanius pusryčius Receptai

Taigi, paruošimui mums prireiks:

  • vidutinė kopūsto gūžė
  • kiaušiniai – 3 vnt
  • prieskoniai – aš imu įprastus mėsai, druską ir česnaką, jūs galite naudoti savo,
  • pavyzdžiui pipirus,
  • krapus, česnaką ir t.t., kad derėtų su kopūstu.

Pirma, ką mums reikia padaryti, tai įpilti į puodą vandens ir pastatyti ant ugnies, kol mes užsiimame su kopūstu, vanduo užvirs. Vandenį reikia truputį pasūdyti.

Dabar mums reikia perpjauti gūžę į 4 dalis, aš naudosiu tik pusę, visos gūžės mums per daug.

Perpjaunu puselę į 2 dalis.

Kai vanduo užverda, dedame kopūstą ir verdame apie 10-15 min, periodiškai žiūrėkite, kad kopūstas išvirtų, bet nepervirtų.

Kai kopūstas išvirs, jį reikia perdėti ant lentos ar lėkštės ataušti.

 

O mes, kol kopūstas aušta, pereiname prie kiaušinių ruošimo, įmušame visus tris kiaušinius į gilią lėkštę.

Beriame prieskonius, druską ir viską kruopščiai išmaišome.

Kopūstas truputį ataušo, dabar jį galima supjaustyti 1,5-2 cm storio griežinėliais.

Dedame keptuvę ant ugnies ir įpilame truputį saulėgrąžų aliejaus. Kai keptuvė įkaito, mirkome kopūsto gabalėlius iš abiejų pusių iš anksto paruoštuose kiaušiniuose ir dedame juos į keptuvę.

Apkepame iš abiejų pusių kol pagels, bet nereikia persistengti, kad kiaušiniai nepridegtų.

Dedame jau gatavą patiekalą į lėkštę, galima pridėti pomidorų ar žalumynų, o galima viską kartu jūsų nuožiūra.

Gavosi labai nebrangus ir skanus patiekalas, tikiuosi jums patiks. O taip pat įdomu, ar kas nors gamino tai anksčiau? Parašykite, prašau, komentaruose!

Gero apetito!

Reklama