Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane

Receptai guru

Autorius apie receptą
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane – tai traškūs, išorėje auksinės spalvos kepiniai, kurių viduje slepiasi švelnus ir saldus obuolių įdaras su cinamonu. Tešla būna plona ir traški, o obuolių įdaras – kvapnus ir šiek tiek karamelizuotas, suteikiantis desertui šilto, jaukaus skonio.
Šiuos pyragaičius galima lengvai paruošti namuose, juos kepant orkaitėje arba gruzdinant, siekiant išgauti tokią pačią tekstūrą kaip greito maisto restoranuose. Tai puikus saldus užkandis, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusius ir yra idealus derinys su puodeliu kavos ar arbatos.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Rudą cukrų galima pakeisti paprastu baltu cukrumi arba net kokosų cukrumi, jei norisi lengvai karamelinio prieskonio.
  • Vietoje citrinos sulčių galima įspausti šiek tiek apelsinų sulčių, suteikiančių įdarui subtilaus citrusinio aromato.
  • Kukurūzų krakmolą galima keisti bulvių krakmolu arba keliais šaukštais miltų, nors pastaruoju atveju tekstūra gali būti truputį kitokia.
  • Cinamoną galima pagyvinti įmaišius truputį maltų gvazdikėlių arba imbiero, kurie suteiks įdarui šventiškesnį skonį.
  • Vietoje sviesto į įdarą galima įmaišyti šiek tiek kokoso aliejaus, kuris suteiks įdomų aromatą ir tiks veganams.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Nepersistenkite verdant obuolių įdarą – svarbu, kad obuoliai išliktų šiek tiek stangrūs ir nesuirę į visišką košę.
  • Jei pyragaičius kepsite aliejuje, įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs – taip pyragaičiai greičiau apskrus ir neįsigers tiek daug riebalų.
  • Orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje prieš kepimą būtinai patepkite pyragaičius kiaušinio plakiniu – taip paviršius taps auksinis ir blizgus.
  • Jei mėgstate labai saldžius desertus, papildomai apvoliokite dar karštus pyragaičius cukraus ir cinamono mišinyje – taip išgausite traškią saldžią plutelę.
  • Obuolių įdarą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų – taip sutaupysite laiko vėliau gamindami.

Ingredientai

    ~8-iems pyragaičiams:
    • Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 400 g 
    • Obuoliai: 3 vnt. (dideli) 
    • Rudasis cukrus: 100-150 g 
    • Citrinos sultys: 1 -2 valg. š.
    • Cinamonas: 2 arb. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Kukurūzų krakmolas: 1 valg. š.
    • Vanduo: 2 valg. š.
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Sūdyta ar paprasta karamelė: nebūtina

    Taip pat:

    • 1 kiaušinio aptepimui – kepant orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje
    • Aliejaus kepimui – jei verdama aliejuje

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą išimti iš šaldiklio ir palikti kambario temperatūroje, kad pilnai atitirptų.
  2. 2. Obuolių įdarui obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į puodą. Suberti cukrų, cinamoną, druską, įspausti citrinos sulčių ir kaitinti ant vidutinės kaitros, vis pamaišant, kol obuoliai suminkštėja (apie 10 min).
  3. 3. Puodelyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilti ant obuolių masės. Dar pavirti vis pamaišant, kol įdaras sutirštės. Įdėti šaukštą sviesto ir, jeigu norima – karamelės. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti.
  4. 4. Atšilus tešlai supjaustome ją pailgomis juostomis. Ant pusę atpjautos juostos dėti atvėsusį įdarą (paliekant kraštus be įdaro), kitą pusę lenkti ant viršaus ir užspausti pirštais kraštelius, galima užtvirtinti šakute, kad gerai užsispaustų.
  5. 5. Kepti pyragėlius kepti galima 3 būdais:
  6. 6. aliejuje: įkaitinti puode aliejų ir dėti po vieną pyragaitį, bei apverčiant kepti apie 3-5 min., kol gražiai paruduos. Ištraukus dėti ant popierinio rankšluosčio sugerti riebalų perteklių ir tuomet apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
  7. 7. Karšto oro gruzdintuvėje: pyragėlius patartina aptepti kiaušinio plakiniu ar pienu. Kepti 180 C temperatūroje apie 8 min. Išėmus taip pat galima apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. 8. Orkaitėje: pyragėlius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo formos, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje (viršus-apačia) apie 15-20 min., kol gražiai paruduoja.
  9. 9. Iškeptus taip pat galima apibarstyti cukraus ir cinamone mišiniu.

Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane

Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt