Obuolių pyragas – neįtikėtinai skani Šarlotė. Paprastas receptas prie arbatos

Receptai guru

Šiandien noriu pasidalinti obuolių pyrago receptu. Jis pagamintas iš švelnios tešlos su grietine. Be obuolių, pridėjau šaldytų vyšnių – pyragas gavosi labai gardus!

Ingredientai:
• Miltai ~ 330 g
• Cukrus 150 g
• Sviestas 150 g
• Grietinė 100 g
• Kiaušiniai 3 vnt.
• Obuoliai ~ 4 vnt. (~ 600 g)
• Kepimo milteliai 2 a. š.
• Vanilinis cukrus 8 g
• Žiupsnelis druskos
• Šaldytos vyšnios 100 g (galima ir be jų)

Pabarstymui:
• Migdolai 20-30 g

Kepimo forma: 20×30 cm

Gaminimo būdas:
Į dubenį įdedu kambario temperatūros sviestą, suberiu cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Plaku mikseriu apie 3-4 minutes.

blank

Po vieną dedu 3 kiaušinius, po kiekvieno įdėjimo plakant po maždaug minutę.

blank

Supilu grietinę ir trumpai permaišau.

blank

blank

Įberiu dalį miltų ir kepimo miltelius, vėl permaišau. Tuomet suberiu likusius miltus ir minkau minkštą tešlą.

blank

Tešla turėtų priminti tirštą grietinę.

blank

Obuolius supjaustau nedideliais gabalėliais.

blank

Į tešlą suberiu obuolius, permaišau ir įdedu 100 g šaldytų vyšnių (jų nereikia atšildyti). Vėl permaišau ir išpilu tešlą į paruoštą kepimo formą. Išlyginau mentele.

blank

blank

Viršų pabarstau migdolų plokštelėmis. Pyragą kepu iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

blank

blank

Kepimo laikas – apie 35 minutes.

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt