Originalus obuolių pyragas. Toks skanus, kad varžosi su tortu!

Originalus obuolių pyragas. Toks skanus, kad varžosi su tortu! Receptai

Yra daugybė kepinių receptų su obuoliais. Pyragai su obuoliais gali būti labai įvairūs. Apskritai yra šimtai būdų, kaip „panaudoti“ obuolių derlių. Bet šis originalus obuolių pyragas yra kažkas, kas patenka tiesiai į širdį. Šis pyragas kadaise buvo tradicinis šventinis patiekalas, ne visi galėjo gauti jam skirtų ingredientų. Todėl kilmingose ​​šeimose jis buvo pagrindinis šventinio stalo papuošimas.

Be išskirtinio skonio, pyragas džiugina nepaprastu aromatu ir lengvu paruošimu. Jei vis dar abejojate, ar verta tai daryti, ar ne, būtinai kepkite. Dėl savo įdaro jis atrodo kaip tikras tortas. Labai skanus!

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 200 g
  • Sviesto 125 g
  • Kiaušinių 5 vnt
  • Cukraus 200 g
  • Druskos 1 žiupsnelio
  • Vanilinio cukraus 12 g
  • Kepimo miltelių 3 šaukštelių
  • Grietinėlės 3 šaukštų
  • Citrinos sulčių 50 ml
  • Grietinės 200 g
  • Cukraus pudros 1 valgomojo šaukšto
  • Obuolių 600 g

pyragas

Gaminimas:

Dubenyje sutrinkite sviestą, druską, 125 g cukraus ir vanilinį cukrų.

Įmuškite 3 kiaušinius paeiliui. Tada dalimis kartu su kepimo milteliais suberkite išsijotus miltus. Supilkite grietinėlę. Minkykite tešlą, tada supilkite į riebalais išteptą kepimo indą.

Obuolius nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir išpjaukite šerdį. Apšlakstykite gabaliukus su citrinos sultimis, ir uždėkite ant tešlos. Truputį paspauskite juos. Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 12 minučių.

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, likusius kiaušinius ir cukrų. Išimkite pyragą iš orkaitės, užpilkite kremu ir kepkite dar 50 minučių.

Skanus pyragas paruoštas. Tik nepamirškite leisti šiek tiek atvėsti, taip pat pabarstykite cukraus pudros!

pyragas

Reklama