Taigi, primenu jums šių gardžių spurgyčių receptą.
Reikės:
2 × 180 gr. varškės ( 9% ),
4 kiaušinių,
4 v.š. cukraus,
250 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus
aliejaus kepimui,
cukraus pudros ( pabarstyti spurgytėms )
Gaminimo eiga:
Varškę sumaišiau su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir subėriau miltus su kepimo milteliais.
Varškės masę palikau ” pailsėti ” pusvalandžiui. Iš varškės masės formavau nedidelius rutuliukus ( spurgytės kepant kiek išsipūčia ).
Šįsyk kepiau nedideles spurgytes ir man gavosi ~ 60 vnt. Kepiau spurgytes kiek įkaitintame ( tik neperkaitinkit ) aliejuje iki įgaus auksinį atspalvį. P.s. masė gaunasi kiek lipni, tai formuojant spurgytes, sudrėkinkite rankas. Iškeptas spurgytes sudėjau ant popierinės servetėlės.
Galiausiai apibarsčiau cukraus pudra. Skanaus
Recepto autorius: Gamink su Audrone