Pamirškite barščius. Vienintelė sriuba, kurią gaminu visą vasarą: skani ir greita.

Receptai guru

Jautienos sriuba su kaulu – sotus ir aromatingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Sriuba gaminama jautienos sultinio, kuris verdamas ant kaulo, pagrindu, o tai jai suteikia sodraus skonio ir maistingumo.

Jautienos sultinys yra daugelio sriubų ir padažų pagrindas. Jame yra daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, kolageno, aminorūgščių ir mineralinių medžiagų. Kolagenas padeda stiprinti sąnarius ir raiščius, gerina odos, plaukų ir nagų būklę.

Aminorūgštys yra organizmo ląstelių statybinės medžiagos, o mineralai būtini sveikiems kaulams, dantims ir nervų sistemai palaikyti.

Papasakosime, kaip pasigaminti gardžią jautienos sriubą.

Ingredientai:

  • jautiena su kaulais – 1,2 kg;
  • bulvės – 4 vnt;
  • svogūnai – 2 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • raudonoji saldžioji paprika – vnt;
  • pomidorų pasta – 2 valg;
  • apyniai ir suneli – šaukštelis;
  • rūgštynės – 200 g;
  • virti kiaušiniai – 4 vnt;
  • krapų – 10 g;
  • petražolės – 10 g;
  • druskos – šaukštelis;
  • barščių prieskoniai – šaukštelis.

Jautienos sriubos paruošimas:

Išvirkite jautieną, kol suminkštės, išimkite mėsą iš puodo ir nukoškite sultinį. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite sultinyje, kol suminkštės.

Susmulkinkite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas smulkiai supjaustykite, sudėkite į svogūnus ir kartu kepkite, kol lengvai apskrus.

Tada į keptuvę sudėkite iš vidaus nuluptas ir smulkiai supjaustytas raudonąsias paprikas su pomidorų pasta. Sumaišykite kepinį su hopli-suneli ir išmaišykite.

Į puodą su bulvėmis sudėkite kepsnį, į tą pačią vietą sudėkite iš anksto supjaustytą mėsą. Susmulkinkite rūgštynes ir kartu su smulkintais virtais kiaušiniais sudėkite į sriubą.

Susmulkinkite krapus ir petražoles, taip pat įdėkite į sriubą. Sriubą pasūdykite, įberkite barščių prieskonių, išmaišykite.

Pamirškite barščius. Vienintelė sriuba, kurią verdu visą vasarą: skani ir greita.

Rezultatas – soti jautienos sriuba. Ją rekomenduojama patiekti su grietine ir rugine duona.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt