Paruošiau svečiams užkandį, dabar visi prašo recepto. Dalinuosi ir su jumis neįprasto ir skanaus užkandžio receptu

Paruošiau svečiams užkandį, dabar visi prašo recepto. Dalinuosi ir su jumis neįprasto ir skanaus užkandžio receptu Receptai

Produktai, kurių reikės:
– virta vištienos file – 230 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– sūris – 80 g
– graikiniai riešutai – sauja
– majonezas – 1 valgomasis šaukštas su kaupu
– pora skiltelių šviežio česnako arba džiovinto pagal skonį
– pipirai, druska priklausomai nuo skonio

Pereiname prie paruošimo proceso:

Pirmiausia reikia išvirti file, paskui ataušinti ir supjaustyti mažais gabalėliais.

Galima pasinaudoti blenderiu, kad mėsa taptų vienalyte mase.


Paskui smulkiai sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su vištiena.

Iš anksto išvirkite kiaušinius, juos reikia sutarkuoti taip pat, kaip ir sūrį. Irgi sumaišykite su kitais ingredientais.

Dabar dėkite majonezą, bet aš jį pakeičiau namine grietine, kadangi mes atsisakėme majonezo vartojimo.

Taip pat į masę berkite druskos ir pipirų. O taip pat reikia išspausti ar smulkiai sutarkuokit česnaką. Jei jūs valgysite šį užkandį namuose, tai tiks ir šviežias. Bet jeigu jūs ruošite užkandį suneštinėms vaišėms, tai geriau imti džiovintą. Manau, jūs patys suprantate kodėl.

Kruopščiai permaišykite masę ir paskui jums reikės pirštinių.
Iš masės formuokite rutuliukus, truputį didesnius už putpelės kiaušinį.

Riešutus susmulkinkite į trupinius. Padarykite tai blenderiu ar kitu jums patogiu būdu. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite riešutuose. Po to pavoliokite užkandį tarp delnų, kad riešutai gerai priliptų prie jo.


Dėkite užkandį į šaldytuvą mažiausiai 2 val.

Reklama