Patarimai, kaip išvirti skanius ir raudonus barščius

Receptai

Barščiai daugeliui žmonių yra vienas mėgstamiausių patiekalų, tačiau jie ne visada būna raudoni. Yra tam tikrų subtilybių, kurias turėtumėte žinoti. Jų dėka patiekalas pasirodo skanus, kvapnus, sodrios raudonos spalvos.

Rekomendacijos, kaip išlaikyti sodrią barščių spalvą

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kodėl barščiai praranda spalvą virimo metu, nepaisant sodrios burokėlių spalvos. Taip atsitinka todėl, kad pigmentas daržovėje nėra per daug patvarus. Ilgai termiškai apdorojant ir šarminėje aplinkoje jis sunaikinamas.

Šarminę aplinką sukuria kiti patiekalo komponentai, pavyzdžiui, pupelės, morkos, kopūstai ir kitos daržovės. Nerekomenduojama virškinti burokėlių barščiuose. Be to, kad glikemijos lygis kelis kartus padidėja, taip pat prarandama spalva. Jei norite išlaikyti patiekalo spalvą, turite laikytis rekomendacijų.

Pirmas patarimas – pridėti rūgšties. Perkant burokėlius geriausia pirmenybę teikti salotų rūšims. Faktas yra tas, kad tokia daržovė turi sodrią bordo spalvą. Kalbant apie rūgštį, galite pridėti šiuos komponentus:

  • pomidorų pasta. Produktas sumaišomas su burokėliais ir troškinamas atskirame inde;
  • obuolių sidro arba vyno acto. Prieš kepant, reikia pabarstyti daržovę. Tačiau nepersistenkite, kad patiekalas nepasirodytų per rūgštus;
  • citrinos sulčių. Ši parinktis taip pat priimtina. Troškinimo pradžioje užtenka įdėti nedidelį kiekį.

Be to, kepant daržovę, cukraus reikėtų dėti po 1-2 šaukštus – tai taip pat padės išsaugoti spalvą. Burokėlius į keptuvę su likusiais ingredientais galima siųsti pačioje virimo pabaigoje, kad neprarastų spalvos.

Kiti būdai suteikti barščiams raudoną atspalvį

Norėdami pataisyti norimą atspalvį, vadovaukitės rekomendacijomis.

Pirmas būdas

Kai tik sultinys bus paruoštas, mėsą reikia išimti, įdėti iš anksto nuluptus burokėlius ir virti 15 minučių. Tada išimkite daržovę, išvirkite patiekalą, sutarkuokite burokėlį ir vėl sudėkite į keptuvę.

Antras būdas

Produktą reikia virti be lupimo. Prieš tai būtina kruopščiai nuplauti, tada valandai nusiųsti į keptuvę. Vandens sūdyti nereikia, nes daržovė gali tapti kieta. Tada sutarkuokite produktą ir nusiųskite į keptuvę su patiekalu, pavirkite porą minučių ir išjunkite ugnį.

Trečias būdas

Nulupkite gaminį nuo žievelės, sutarkuokite. Sudėkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu. Tuo tarpu paruoškite barščius, tada sudėkite daržoves, virkite 5 minutes ir nukelkite nuo viryklės.

Atsižvelgdami į tai, galime daryti išvadą, kad svarbu išsaugoti spalvą:

  • virti daržovę atskirai kaip patiekalo užpilą;
  • jei įmanoma, įpilkite rūgšties acto, citrinos sulčių pavidalu;
  • nusiųskite daržovę į keptuvę penkias minutes prieš paruošimą.

Jei į padažą su burokėliais pridėsite pomidorą, spalva taps dar sodresnė. Be to, vietoj šviežio produkto galite naudoti ir marinuotą. Norėdami tai padaryti, daržovės atskirai troškinamos su morkomis ir svogūnais, po to įpilamas sultinys su pomidorų pasta. Troškinkite 10 minučių ir supilkite į gatavus barščius. Tačiau nepamirškite, kad marinatas suteiks patiekalui ypatingo skonio, kuris gali patikti ne visiems, todėl reikia atsižvelgti į šį momentą.

Taigi, norint suteikti sodrią spalvą, tereikia atskirti daržovių virimą, o tada sujungti produktus. Štai sudėtingas, bet paprastas būdas.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!