Ir ką aš galiu pasakyti? Tiesiog tobulai ploni lietiniai, svajingai traškiais kraštais, kuriems dar gardesnį “antrąjį kvėpavimą” suteikia puikus kremas ir “sotus” žiupsnis šokolado. O čia į sceną dideliais žingsniais įžengia variacijų ir fantazijos vaidmuo, nes kremas šiukštu nebūtinai privalo būti vanilinis – šliūkštelkite migdolinės esencijos, ir jis ims pasakoti švelnią migdolinę istoriją, o lašelis romo neabejotinai sužadins subtilaus skonio mėgėjų simpatijas.
Ingredientai:
Lietiniams:
- 3 dideli kiaušiniai;
 - 150 g miltų;
 - 2 šaukštai cukraus;
 - 1/4 šaukštelio druskos;
 - 375 ml pieno;
 - sviesto kepimui.
 
Kremui:
- 4 kiaušinio tryniai;
 - 150 g cukraus;
 - 1 šaukštas miltų;
 - 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
 - 250 ml pieno;
 - 2-3 šaukštai tarkuoto juodo šokolado.
 
Paruošimas:
- Kiaušinių trynius gerai išplakti.
 - Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų ir druską. I šį mišinį palaipsniui supilti pieną ir maišyti tol, kol nebeliks gumulėlių. Supilti kiaušinių masę ir plakti, kol tešla taps vientisa. Dubenį uždengti maistine plėvele ir pusvalandį palaikyti šaldytuve.
 - Išėmus iš šaldytuvo, tešlą dar kartą gerai išmaišyti.
 - Įkaitinti keptuvę ir joje ištirpinti šaukštelį sviesto (mano patarimas: paėmus nedidelę skiautę marlinio audinio, sviestą tolygiai paskirstyti visoje keptuvėje – tokiu būdu pasišalins ir riebalų perteklius). Į keptuvę pilti vieną samtį tešlos ir mikliai pavartyti į šalis, kad tešla tolygiai uždengtų visą keptuvės dugną. Kepti ant vidutinės ugnies tol, kol lietinio apačia pagels.
 - Paėmus medinę mentelę, apversti lietinį ir apkepti kitą jo pusę. Iškepus perkelti į lėkštę, o ant viršaus uždėti nedidelį gabalėlį sviesto, kad lietiniai išliktų minkšti. Kepti sekantį lietinį ir taip tol, kol nebeliks tešlos. Iškepusius, laikyti šaltai.
 - Pasiruošti kremą: storadugniame prikaistuvyje išplakti trynius su cukrumi iki grietinės tirštumo. Įmaišyti miltus ir vanilės ekstraktą. Maža srovele supilti pieną ir gerai išplakti.
 - Gautą mišinį pakaitinti ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol šis sutirštės (apie 10 minučių).
 - Gautu kremu aptepti kiekvieno lietinio vieną ketvirtąją dalį, pabarstyti šokolado drožlėmis ir sulankstyti į keturias dalis.
 - Patiekiant, apibarstyti likusiu šokoladu.
 
 