Reikes:
– 4 bulvės
– gabalėlis sviesto
– 3 valgomieji šaukštai miltų
– petražolės
– 3 dešrelės
– aliejus (kepimui)
– grietinė (patiekimui)
Kaip gaminti:
4 bulves supjaustome gabalėliais.
Išverdame, nupilame vandenį.
Dedame gabalėlį sviesto.
Virtas bulves sutriname grūstuve.
Leidžiame bulvių košei ataušti. Dedame 3 valgomuosius šaukštus miltų ir pjaustytas petražoles.
3 dešreles stambiai sutarkuojame.
Ir taip pat dedame į dubenį su bulvėmis.
Gerai permaišome visus ingredientus.
Iš bulvių košės lipdome nedidelius kotletukus.
Ir dedame į keptuvę su aliejumi.
Apverčiame į kitą pusę, uždengiame dangčiu ir kepame iki gatavumo.
Patiekiame su grietine.