Salotos su krevetėmis: 3 sveikesnės versijos su šiomis jūrų gėrybėmis  

Receptai

Jeigu išsiilgstate jūros gėrybių, tai vienas iš paprasčiausiai paruošiamų patiekalų yra salotos su krevetėmis. Apskritai patiekalai su krevetėmis daug laiko nekainuoja, nes šiuos vėžiagyvius paruošti reikia vos kelių minučių. O kad nereikėtų sukti galvos, kokį valgį pasiruošti pietums ar vakarienei, pateikiame jums 3 krevečių salotų receptus. Jų kombinacijos su įvairiais ingredientais taps puikiu ir sveiku pasirinkimu kasdienai ar šventiniam stalui. 

Bolivinės balandos salotos su krevetėmis ir avokadu

Salotos su krevetėmis „trio”, kurias papildo avokadas ir bolivinės balandos (kynvos) sėklos yra nuostabus, sveikas ir maistingas krevečių patiekalo variantas. Šis krevetės salotos receptas puikus tuo, kad galima lengvai ir skaniai panaudoti retai receptuose „pasirodančias” bolivinių balandų sėklas. Jums reikės:

Bolivinės balandos salotos su krevetėmis ir avokadu

  • 250 g didelių krevečių (pavyzdžiui, tigrinės ar karališkos)
  • 1 puodelis virtų bolivinės balandos sėklų
  • Pusės avokado
  • Pusės raudonojo svogūno
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto  arba ghee sviesto
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelis Kajeno pipirų
  • Susmulkintų petražolių papuošti

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sviesto. Sudėkite smulkintą česnaką ir jį pakepinkite, kol šiek tiek paruduos.
  2. Įmaišykite krevetes ir trumpai apkepkite jas iš abiejų pusių.
  3. Supilkite medų, žaliosios citrinos sultis ir prieskonius. Kepkite krevetes tol, kol medaus ir citrinos padažas sutirštės.
  4. Į salotoms ruošti skirtą dubenį suberkite išvirtas bolivinės balandos sėklas, sudėkite iškeptas krevetes, smulkiai pjaustytą svogūną ir kubeliais papjaustytą avokadą. Salotas papuoškite kapotomis petražolėmis ir iš karto patiekite.

Šventinės salotos su krevetėmis, kumpiu ir kiaušiniais

Siūlome labai neįprastą, bet nepakartojamo skonio patiekalo su krevetėmis receptą, kuriame šios jūrų gėrybės persipina su kumpiu ir kiaušiniu. Gal kažkuo primena nepamainomų Cezario salotos su krevetėmis skonį, tačiau čia įterptas kumpis duoda savo žavesio.

Šventinės salotos su krevetėmis, kumpiu ir kiaušiniais 

Ingredientai 1 porcijai:

  • 100 g įvairių salotų mišinio
  • 5–6 vienetai didelių krevečių
  • 3 kietai virti putpelių kiaušiniai
  • 2–3 vytinto kumpio griežinėliai ar juostelės
  • Saujelė kedrinių pinijų riešutų
  • 10 g smulkiai patarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštas sviesto
  • skiltelė smulkinto česnako
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apie 3–4 minutes pakepinkite susmulkintą česnaką kartu su krevetėmis. Iškeptas krevetes apšlakstykite citrinos sultimis.
  2. Į  dubenį dėkite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, sudėkite krevetes, gabalėliais paplėšytą kumpį, per pusę perjautus kiaušinukus, suberkite riešutus, užtarkuokite sūrio ir šliūkštelėkite alyvuogių aliejaus. Pagardinkite prieskoniais ir serviruokite.

Krevečių ir daržovių salotos

Nors įprastai mėgstamos didesnės krevetės, mažo dydžio krevetės taip pat tinkamos įvairių salotų sudėtyje. Tad jeigu nebeliko fantazijos, kur jas panaudoti, štai jums receptas puikioms, spalvingoms salotoms pagaminti. Jums reikės:

Krevečių ir daržovių salotos

  • 250 g mažų virtų krevečių
  • 150 g mažųjų špinatų
  • 50 g įvairių spalvų vyšninių pomidorų
  • 20 g kietojo sūrio
  • 6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 avokadas
  • Pusė raudonojo svogūno
  • 0,5 šaukštelio itališkų prieskonių
  • druskos ir pipirų
  • 60 ml alyvuogių aliejaus ir dar šiek tiek krevetėms apkepti
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
  • 1,5 šaukšto Dižono garstyčių
  • 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio stiprumo, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite druska, juodaisiais pipirais, itališkais prieskoniais pagardintas krevetes. Kepkite apie 3–4 min.
  2. Į dubenį sudėkite špinatus, pasmulkintus pomidorus, pusžiedžiais papjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytą avokadą ir pasmulkintus džiovintus pomidorus.
  3. Iš alyvuogių aliejaus, acto, garstyčių, citrinos sulčių, ir prieskonių paruoškite padažą ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus patarkuokite sūrio ir nieko nelaukiant patiekite.

Šaltiniai:

  1. https://www.foodiecrush.com/citrus-shrimp-avocado-salad/
  2. https://www.eatwell101.com/shrimp-quinoa-bowl-recipe
  3. https://www.escal-seafood.com/recipe/shrimps-salad-with-croutons-and-grilled-ham/
  4. https://lifemadeketo.com/spinach-avocado-shrimp-salad/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis: derlingas.lt

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt