Garsus virtuvės šefas atskleidė, kad Kalėdoms gamindami bulvių košę daugelis daro vieną didelę klaidą.
Andrew Ruddas teigė, kad gruodžio 25-ąją daugelis patiekia ne taip pagamintą mėgstamą garnyrą, rašo mirror.co.uk.
Tądien reikia pasirūpinti daugybe dalykų: iškepti mėsą, pagaminti padažą, iškepti bulves, kitas daržoves, jau nekalbant apie užkandžius ar desertus.
Bulvių košę gaminti išvakarėse, ne per Kalėdas
Andrew „RSVP Live“ paaiškino keletą dalykų. Jis atskleidė, kad svarbiausias jo patarimas – bulvių košę gaminti Kalėdų išvakarėse. Be to, jis naudoja rankinį maišytuvą – to išmoko iš savo tėvų.
Akivaizdu, kad kalakutas ir keptas kumpis yra svarbiausi Kalėdų stalo atributai, tačiau labai svarbu tinkamai paruošti bulvių košę, kad išvengtumėte papildomo streso.
Jis sakė: „Bulvių košę galite pasiruošti ir dieną prieš Kalėdas. Bulves išvirkite kaip įprasta, jei turite bulvių spaustuvą, būtinai naudokite jį. Jei ne, tiks paprastas trintuvas.
Rankinis maišytuvas arba mentelė taip pat puikiai tinka, mano mama ir tėtis juos naudoja daugelį metų.
Pasiimkite nedidelį puodą, į jį supilkite grietinėlę, pieną, druską, pipirus ir muskatą. Dėkite bulves, statykite ant viryklės ir palaipsniui mentele viską maišykite.“
Raktas į tobulą bulvių košę yra tinkama tekstūra. O iš anksto ruošdami bulvių košę sutaupysite laiko ir jos gamybai galėsite skirti daugiau laiko.
Jis sakė: „Ji turi būti graži ir glotni. Kai atrodo, kad pasiekėte tinkamą tekstūrą, galite košę patiekti. Puiki idėja košę ruošti dieną prieš, taip per Kalėdas reikės daryti vienu darbu mažiau.“
Šaltinis: tv3.lt