Sriuba su sūrio rutuliukais yra skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Dėl paprastumo ruošiant ir prieinamų ingredientų ši sriuba išpopuliarėjo tarp daugelio šeimininkių.
Yra daug sriubos su sūrio rutuliukais receptų, kurie skiriasi sudėtimi ir paruošimo būdu. Tačiau visus juos vienija vienas bendras bruožas – jie sukuria jaukią atmosferą prie stalo ir džiugina subtiliu skoniu. Paprastai tokios sriubos ruošiamos Europoje ir Amerikoje.
Sūrio sriuboms atskirai parduodami specialūs sūrio rutuliukai.
Galime patys pasigaminti sūrio rutuliukus ir sriubą.
Sriubos ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- Bulvės – 3 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Krapai – pora šakelių;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Laurų lapai – 1 vnt.
Ingredientai sūrio rutuliukams:
- Sūris – 100 g;
- Sviestas – 20 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Miltai – 100 g;
- Krapai – pora šakelių;
- Druska – žiupsnelis.
Sriubos su sūrio rutuliukais paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, virkite puode, kol suminkštės. Nuo sultinio paviršiaus nugriebtuvu pašalinkite putas.
Ant svogūno padarykite gilų kryžiaus formos pjūvį. Panašų pjūvį padarykite ir ant pusės morkos, sukrėskite daržoves į sultinį ir toliau virkite mėsą kartu su jomis.
Nepamirškite sultinio pasūdyti, virkite po dangčiu ant mažesnės nei vidutinės ugnies. Rutuliukams sūrį sutarkuokite stambia tarka, prie jo suberkite krapus.
Į sūrį įmuškite kiaušinį, įdėkite minkšto sviesto, druskos. Į sūrį supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją po maistine plėvele šaldytuve porai minučių.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir po 20 minučių virimo siųskite į sriubą. Po 10 minučių bulvių virimo galite pradėti formuoti sūrio rutuliukus.
Sudėkite rutuliukus į sriubos puodą. Likusią pusę morkos sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į sriubą praėjus 7 minutėms nuo rutuliukų sudėjimo.
Sriubą pasūdykite, įdėkite lauro lapą. Šinkuojame krapus, juos supilame į sriubą, kai išimame virtus svogūnus ir pusę morkos. Sriubą virkite dar 5 minutes.
Pabaigoje turime dietinę sriubą su sūrio rutuliukais. Ji gaminama nekepant, todėl gaunasi minkštesnė ir lengvesnė skrandžiui.