Šis užkandis patiko ne tik man, bet ir mano svečiams! Kiekvienais metais gaminu maistą šventiniam stalui!

Šis užkandis patiko ne tik man, bet ir mano svečiams! Kiekvienais metais gaminu maistą šventiniam stalui! Receptai

Laukia nauji metai, o šalti užkandžiai netinkamai papuoš jūsų Naujųjų metų stalą. Aš paėmiau užkandžių receptą iš savo mamos ir ji mane nustebino! Tai toks skanus užkandis, kurį sunku atplėšti. Dabar kiekvienais metais gaminu maistą šventiniam stalui, o jis barsto švilpuko greičiu, ir jį paruošti nėra sunku. Virimui reikia burokėlių, bulvių, morkų ir silkių, bet šiaip nieko nesudėtingo.

Ingridientai:

virti burokėliai – 2 vnt
virtų bulvių – 1 vnt (vidutinės)
virtos morkos – 1 vnt
silkės – 130 gr
svogūno – 0,5 vnt
majonezo – 60 gr
krapų

KEPIMO PAVADINIMAS RECEPTAS

Verdame bulves, morkas, burokėlius, lupame ir triname viską stambia tarka, išskyrus burokėlius. Burokėlius peiliu supjaustykite plonais griežinėliais, o likusius sutarkuokite. Ant folijos ir smulkintų burokėlių sluoksniu uždėkite maistinę plėvelę.

Ant burokėlių pertepkite tarkuotus burokėlius, sutepkite majonezu.

Antruoju sluoksniu tepame tarkuotas bulves ir sutepame majonezu, trečiuoju – morkas, tepame majonezu ir dedame silkę į centrą.

Ant silkės šono dėkite smulkintą svogūną ir krapus, užkandį atsargiai suvyniokite į ritinį.

Viršuje uždenkite folija, gerai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Išimame užkandį iš šaldytuvo, supjaustome gabalėliais ir dedame į indą.

Iš viršaus išspauskite šiek tiek majonezo, papuoškite krapais ir patiekite ant šventinio stalo. Gero apetito!!!

Reklama