Šiuos prieskonius reikia pridėti prie plovo, jei norite gauti tikrai skanų patiekalą.

Receptai guru

Turėtų žinoti kiekviena namų šeimininkė.

Pilavas – tai ne šiaip patiekalas, o tikras kulinarijos šedevras, perėmęs šimtmečių tradicijas ir Rytų tautų išmintį. Šis aromatingas ryžių, mėsos ir daržovių mišinys traukia ne tik savo išvaizda, bet ir nepakartojamu skoniu, kurį suteikia kruopščiai parinkti prieskoniai. Būtent jie įprastą produktų rinkinį paverčia gardžiu patiekalu, užkariavusiu milijonų žmonių visame pasaulyje širdis, praneša Ukr.Media.

Kokie prieskoniai suteikia šiam patiekalui unikalumo ir kaip teisingai juos naudoti?

Kmynai arba kuminas

Jokia šeimininkė negali apsieiti be šio prieskonio gamindama plovą. Pasaulyje populiariausios kmynų rūšys yra kirmanas ir persiškas kmynas. Kirmanų kmynai yra tamsios spalvos ir mažesni, o persiški – geltoni ir dideli.

Prieskoniai suteikia plovui pikantiško skonio su citrinos ir lengvo aštrumo užuominomis, taip pat ryškų aromatą. Prieskonių kiekis recepte priklauso nuo jūsų skonio pomėgių, tačiau paprastai vienam kilogramui ryžių skiriama 1-2 šaukšteliai.

Šafranas

Šafranas yra vienas brangiausių ir vertingiausių prieskonių planetoje. 90 % šafrano krokų (žiedų, iš kurių gaminamas prieskonis) auga Irane, tačiau jų taip pat randama Indijoje, Maroke ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šafrane dera saldžios ir karčios natos su rūgščiu skoniu. Prieskonio aromatas primena gero šieno kvapą, tačiau vienas žiupsnelis prieskonio padaro plovo skonį nepakartojamą.

Ciberžolė

Jei negalite įsigyti šafrano, galite jį pakeisti ciberžole. Šis prieskonis neturi tokio gilaus aromato ir skonio, tačiau suteikia plovui geltoną atspalvį ir malonų, šiek tiek aštrų skonį, primenantį garstyčių, krienų ir imbiero mišinį. Prieskonis paprastai parduodamas miltelių pavidalu. Į plovą jo berkite labai atsargiai: ne daugiau kaip 1/2 šaukštelio, kad patiekalo skonis ir spalva būtų subalansuoti.

Baravykų

Šio prieskonio Azijos šalyse dažniausiai dedama į plovą. Ryškiai raudoni augalo vaisiai yra šiek tiek rūgštaus skonio ir kvepia serbentų lapais. Prieš naudojant baravykus, geriau juos 15 minučių pamirkyti šaltame vandenyje.

Prieskonius į plovą geriau dėti prieš dedant ryžius.

Ko dar galima dėti į plovą

Be pirmiau minėtų prieskonių, mėsos ir ryžių sodrų skonį išryškinti padės ir kiti prieskoniai. Pavyzdžiui, daugelio žmonių mėgstamas česnakas suteikia plovui būdingą aromatą, be to, jis labai skanus, kai yra verdamas plove. Jo dažnai dedama ne tik į ryžius, bet ir kepant mėsą. Kitas populiarus plovo ingredientas – lauro lapai: jie suteikia patiekalui šiek tiek kartaus skonio ir sodraus aromato.

Aštrumą išryškinti padės pipirų mišinys: galite naudoti maltus juoduosius pipirus ir žirnelius. Jei nemėgstate aštrumo, pipirus pakeiskite paprika. Jos įberkite kepdami mėsą, kad išryškėtų visų ingredientų skonis.

Norite eksperimentuoti? Į receptą įberkite rozmarino. Šis variantas labiau tinka vegetariškam plovui, tačiau jo reikia dėti atsargiai dėl stipraus specifinio aromato.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt