Rūkytų šonkauliukų sriuba – aromatingas ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Rūkyti šonkauliukai sriubai suteikia ypatingą skonį ir kvapą, o daržovės ir prieskoniai ją padaro dar sotesnę ir gardesnę.
Ši sriuba pravers žiemos laikotarpiu, nes joje yra visų būtinų komponentų sveikai imuninei sistemai palaikyti.
Ne tik šonkauliukai, bet ir daržovės: bulvės, kopūstai.
Skoniu sriuba primena kitus patiekalus su rūkyta mėsa, pavyzdžiui, soliaką.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanią sriubą su rūkytais šonkauliukais
Ingredientai:
- Rūkyti kiaulienos šonkauliukai – 400 g;
- Rauginti kopūstai – 150 g;
- bulguro – 80 g;
- Bulvės – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Vanduo – 2 litrai;
- Druska – šaukštelis;
- Džiovinti bazilikai – 1 šaukštelis;
- Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
- Paprikos – 1 šaukštelis.
Sriubos su rūkytais šonkauliukais paruošimas:
Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, svogūnus, sutarkuokite morkas stambia tarka. Puode užvirinkite vandenį, į jį suberkite nuplautus bulgurą ir bulves.
Po dangčiu virkite bulgurą ir bulves, kol suminkštės. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir morkas, suberkite džiovintus bazilikus, džiovintus česnakus, druską ir papriką.
Įmaišykite prieskonius į kepsnį, sudėkite raugintus kopūstus. Sudėkite šonkauliukus į bulves ir bulgurą, virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių.
Sudėkite į sriubą, virkite po dangčiu dar 10 minučių, pagal skonį pasūdykite.
Išvirtą sriubą galite pagardinti šviežiomis žolelėmis. Po 10 minučių atvėsę galite paragauti šios gardžios sriubos.