Skani greita sriuba, receptą man davė mama. Visai šeimai patiks

Receptai guru

Rūkytų šonkauliukų sriuba – aromatingas ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Rūkyti šonkauliukai sriubai suteikia ypatingą skonį ir kvapą, o daržovės ir prieskoniai ją padaro dar sotesnę ir gardesnę.

Ši sriuba pravers žiemos laikotarpiu, nes joje yra visų būtinų komponentų sveikai imuninei sistemai palaikyti.

Ne tik šonkauliukai, bet ir daržovės: bulvės, kopūstai.

Skoniu sriuba primena kitus patiekalus su rūkyta mėsa, pavyzdžiui, soliaką.

Papasakosime, kaip pasigaminti skanią sriubą su rūkytais šonkauliukais

Ingredientai:

  • Rūkyti kiaulienos šonkauliukai – 400 g;
  • Rauginti kopūstai – 150 g;
  • bulguro – 80 g;
  • Bulvės – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Vanduo – 2 litrai;
  • Druska – šaukštelis;
  • Džiovinti bazilikai – 1 šaukštelis;
  • Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
  • Paprikos – 1 šaukštelis.

Sriubos su rūkytais šonkauliukais paruošimas:

Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, svogūnus, sutarkuokite morkas stambia tarka. Puode užvirinkite vandenį, į jį suberkite nuplautus bulgurą ir bulves.

Po dangčiu virkite bulgurą ir bulves, kol suminkštės. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną ir morkas, suberkite džiovintus bazilikus, džiovintus česnakus, druską ir papriką.

Įmaišykite prieskonius į kepsnį, sudėkite raugintus kopūstus. Sudėkite šonkauliukus į bulves ir bulgurą, virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių.

Sudėkite į sriubą, virkite po dangčiu dar 10 minučių, pagal skonį pasūdykite.

Skani sriuba per trumpą laiką, receptą man davė mama. Patiks visai šeimai

Išvirtą sriubą galite pagardinti šviežiomis žolelėmis. Po 10 minučių atvėsę galite paragauti šios gardžios sriubos.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt