Sriubos yra svarbi žmogaus mitybos dalis. Jos gali būti maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulų, šaltinis, taip pat skysčių, kurių organizmui reikia vandens ir druskų pusiausvyrai palaikyti.
Sriubos stimuliuoja skrandį, skatindamos skrandžio sulčių gamybą, kurios padeda gerinti virškinimą. Jose gausu skysčių ir skaidulų, kurios padeda jaustis sotiems, suvartojant mažiau kalorijų.
Kai kuriose sriubose, pavyzdžiui, tose, į kurias pridėta ankštinių daržovių ar daržovių, gausu kalcio ir kitų mineralų, būtinų kaulų sveikatai.
Pasigaminkite aromatingą ir skanią sriubą
Ingredientai:
- kopūstai – 400 g;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- konservuotų pomidorų – 300 g;
- bulvės – 2 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- maltos mėsos – 400 g;
- morkos – vnt;
- saldžioji paprika – 3 vnt;
- virinto vandens – 1,7 litro;
- lauro lapai – vnt.
Sriubos paruošimas:
Susmulkinkite kopūstus, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Į kopūstus suberkite druską ir cukrų, tada sudėkite konservuotus pomidorus, išmaišykite.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir siųskite kepti kartu su kopūstais. Susmulkinkite česnaką, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje.
Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį su česnaku keptuvėje. Į svogūnus ir česnakus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir kepkite 10 minučių.
Morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į faršą. Saldžiąją papriką supjaustykite mažais gabalėliais ir pridėkite prie maltos mėsos.
Į puodą taip pat sudėkite keptus kopūstus ir bulves, išmaišykite. Supilkite į puodą verdantį vandenį, uždenkite dangčiu ir virkite 25-30 minučių.
Tuo metu susmulkinkite žalumynus, išvirtus juos sudėkite į sriubą.
Gausite sočią, aromatingą sriubą su malta mėsa.