Skaniausia kūčiukų tešla – nuo šiol gaminsite tik taip!

Receptai

Kūčiukus namie paruošti visiškai nesudėtinga, o ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Pagal šį receptą pagaminti kūčiukai yra šiek tiek minkštesni. Jei norite labai minkštų, neleiskite jiems per daug apskrusti kepant – išimkite vos tik lengvai pageltus.

Aut. Loreta


Ingredientai (10 porcijų)

  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai)

  • 250 ml šilto vandens

  • 60 ml aliejaus

  • 40 g cukraus

  • 15 g šlapių mielių (arba 5 g sausų)

  • 2 šaukštai aguonų

  • 2,5 g druskos


Paruošimo būdas

Paruošimo laikas – apie 1 val.

  1. Į dubenį supilkite vandenį, sudėkite mieles, berkite cukrų ir išmaišykite. Palikite šiltai 10–15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

  2. Į aktyvuotas mieles supilkite aliejų, suberkite druską, aguonas ir išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus ir užminkykite tešlą.

    • Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta, elastinga, gali labai lengvai lipti.

    • Jokiu būdu neminkykite kietos tešlos. Jei miltų įdėjote per daug, įpilkite šiek tiek vandens.

  3. Tešlą suformuokite į kamuolį, lengvai patepkite paviršių aliejumi. Dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1,5–2 val., kol tešla padvigubės.

  4. Pakilus tešlai, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  5. Imkite po gabalėlį tešlos ir tarp rankų formuokite volelius, ne storesnius nei pirštas. Ant miltuoto paviršiaus supjaustykite juos mažais kūčiukų gabalėliais.

  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kūčiukus ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 10–15 min., kol gražiai pagels.


Patarimai

  • Miltai: kūčiukams geriausiai tinka įprasti aukščiausios rūšies kvietiniai miltai (550C arba 550D). Nenaudokite miltų, skirtų pyragams ar kitiems kepiniams, pvz., „Ekstra“ ar „Karališki“.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti!
Laisvadienis.lt