Skaniausios agurkų salotos žiemai

Skaniausios agurkų salotos žiemai Receptai

Agurkų salotos žiemai be sterilizavimo „Apetitą sukeliančios“

Šios salotos nėra apdorojamos karštai, todėl jas reikia laikyti ne aukštesnėje kaip 15 ° temperatūroje (geriausia rūsyje).

Ingridientai:

  • 6 kg agurkų;
  • 2 vidutinės česnako galvos;
  • 400 g cukraus;
  • 6 šaukštai. l. druska;
  • 300 g acto;
  • 1 krūva žalumynų (krapų ar petražolių).

1. Paimkite krapus ar petražoles (kas jums labiau patinka) – smulkiai supjaustykite.

2. Nulupkite česnaką, smulkiai supjaustykite arba išspauskite per česnako presą.

3. Nuplaukite agurkus ir supjaustykite 0,5 cm griežinėliais.

4. Suberkite visus kitus ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite vėsioje vietoje 12 valandų.

5. Sudėkite į švarius išgarintus stiklainius ir padėkite į rūsį, anksčiau uždarytą plastikiniais dangteliais.

Bus malonu valgyti beveik šviežias daržoves žiemą, kai daržovės parduotuvėse nėra prieinamos, o jei yra galimybė nusipirkti, tai šiuose vaisiuose yra daug nitratų, kurie neturi labai naudingo poveikio organizmui. Paruoškite žiemai savo sode nuimtų ar iš patikimų žmonių nupirktų agurkų salotas ir pamaloninkite savo namus su įvairiais vitaminais.

Agurkų salotos laižykite pirštus

Iš visų žiemai skirtų agurkų salotų palengvinsite pirštus ir, kaip sako daugelis namų šeimininkių, skaniausiai.

Ingridientai:

  • 2 kg agurkų;
  • 125 g cukraus;
  • 2 šaukštai. l. druska;
  • 100 g obuolių sidro acto;
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus;
  • 5 vnt. pipirų grūdeliai (juodi);
  • 1 česnako galva;
  • Krapų sėklos;
  • petražolių.
Nuplaukite agurkus, 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaukite kotelius ir perpjaukite išilgai į 4 dalis (jei agurkas yra didelis, tada jis turi būti perpjautas per pusę, o tada išilgai). Įdėkite agurkus į dubenį, suberkite visus kitus ingredientus ir padėkite tamsiai vėsioje vietoje 5 valandoms, kad išsiskirtų sultys. Jis bus marinatas, kuriuo bus pilami agurkai. Kol daržovės leidžiasi į sultis, turite sterilizuoti stiklainius ir dangčius. Į stiklainio dugną įdėkite krapų sėklų, petražolių šakelę, česnaką ir pipirus. Kai agurkai pastovės nustatytą laiką, juos galima išdėlioti į stiklainius. Skysčio gali būti nepakankamai, kad apsemtų visas salotas, – ne bėda. Laikyti rūsyje, uždaryti plastikiniais dangteliais.

jei norite, kad marinatas visiškai padengtų jūsų agurkus, iš pradžių įpilkite daugiau aliejaus.

Antroji salotų versija Pirštus laižysite karštu įdaru

Kitas salotų receptas Laižysite pirštus, galėsite virti su svogūnais, kol jų nereikia sterilizuoti.

Ingridientai:

  • agurkai – 2,5 kg;
  • svogūnai – 0,5 kg;
  • krūva krapų;
  • actas – 100 g;
  • cukrus – 50 g;
  • druska – 25 g;
  • lauro lapas – 2;
  • juodieji pipirai – 5 žirniai.

Agurkus nuplauname po tekančiu vandeniu ir supjaustome plonais žiedais. Krapus nuplaukite ir supjaustykite. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais. Viską sumaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad agurkai pradėtų sultis. Tada suberkite visus prieskonius ir padėkite ant viryklės, švelniai išmaišykite ir palaukite, kol užvirs. Kai daržovės pakeis spalvą, nukelkite nuo ugnies ir paruoštas salotas dėkite į švarius stiklainius. Užpildykite marinatu, uždarykite geležinius dangtelius ir susukite. Apverskite jį aukštyn kojomis, apvyniokite antklode, kol ji visiškai atvės.

Agurkų salotos žiemai su garstyčiomis

Ieškote skanaus, traškaus užkandžio žiemai? Naudokite šį receptą, jei norite pikantiškų, aštrių agurkų salotų žiemai su garstyčiomis.

Ingridientai:

  • 2 kg agurkų;
  • pusė stiklinės cukraus;
  • pusės stiklinės saulėgrąžų aliejaus;
  • pusės stiklinės acto;
  • 1 valgomasis šaukštas l. druska;
  • 1 valgomasis šaukštas l. garstyčios (milteliai);
  • 5 skiltelės česnako;
  • krūva krapų;
  • pusės šaukštelio juodųjų pipirų (maltų);
  • pusės šaukštelio raudonųjų pipirų.

Paimkite vidutinio dydžio agurkus su tamsiais spygliais. Mano, perpjaukite išilgai į keturias dalis ir suberkite į puodą. Keletą krapų šakų nuplaukite po šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Nulupame česnaką nuo lukšto ir tris ant smulkios trintuvės. Į keptuvę įpilkite birių mišinių, užpilkite actu, aliejumi ir sumaišykite. Salotos turėtų būti užpilamos maždaug 3 valandas.

 šioms salotoms geriau naudoti 0,5 litro stiklainius. Atidarėte indelį, suvalgėte, ir jūsų šaldytuve jis nejudės.

Skardines nuplaukite soda ir bet kokiu būdu sterilizuokite. Išdėstykite salotas stiklainiuose, supilkite keptuvėje likusias sultis ir uždenkite dangčiais. Pusės litro indelį panardinkite į puodą su vandeniu ir sterilizuokite 10 minučių nuo vandens užvirimo. Švelniai traukite ir susukite. Apverskite bankus, apvyniokite juos ir palaukite, kol jie atvės. Agurkai, užpilti garstyčių marinatu, yra skanūs ir patiks visiems jūsų svečiams.

Visi receptai nusipelno dėmesio: agurkų salotos žiemai be sterilizavimo, o jūs laižysite pirštus ir, žinoma, salotos su garstyčių įdaru. Pagaminti juos nėra taip sunku, bet jie yra skanūs!

Agurkų salotos žiemai, SPECIALI! SKANIAUSIA! Pirmiausia tai baigsite!

Reklama