Skanus užtepėlę ant duonos. Greitas paruošimas: „viskas viename” receptas per 10 minučių

Receptai guru

Duonos tepinių istorija siekia kelis šimtmečius. Skirtingos kultūros ir šalys turi savo tradicinius užtepus, kurie skiriasi sudėtimi ir paruošimo būdu.

Europos virtuvėje populiarūs duonos užtepai yra sviestas, ikrai, varškė, paštetas, uogienė ir medus. Šie produktai jau daugelį metų naudojami sumuštiniams ir užkandžiams gardinti. Taip pat paplitę pašteto užtepėlės iš mėsos, žuvies ar daržovių ir įvairūs padažai majonezo, grietinės ar jogurto pagrindu.

Azijos virtuvėje populiarūs užtepai, kurių pagrindą sudaro fermentuoti pieno produktai, pavyzdžiui, kaimak, kaimak-syuzma, suzma ir kurut. Iš jų gaminami tradiciniai sumuštiniai ir užkandžiai.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 10 vnt;
  • Ridikėliai – 100 g;
  • Žalieji svogūnai – 70 g;
  • Kalendros – ryšulėlis.

Padažo ingredientai:

  • Fetos sūris – 100 g;
  • Grietinė – 2 šaukštai;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Užtepėlės paruošimas:

Išvirkite kietai virtus kiaušinius, smulkiai supjaustykite ridikėlius, žaliuosius svogūnus ir kalendras. Taip pat smulkiai supjaustykite nuluptus kietai virtus kiaušinius, sumaišykite juos su ridikėliais, svogūnais ir kalendromis.

Padažui fetos sūrį sumaišykite su grietine ir majonezu. Į padažą įberkite česnako miltelių ir druskos ir išmaišykite.

Supilkite padažą į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite. Belieka keptuvėje lengvai nusausinti duoną ir ant jos užtepti mišinio.

Užtepėlę galite naudoti kaip salotas. Ją reikėtų patiekti kartu su duonos riekelėmis arba skrebučiais.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt