Šokoladinis braunis – Low-fat Brownies

Receptai guru

Turinys
  1. Ingredientai:
  2. Braunio paruošimas

Norėjau iškepti ne riebių, bet drėgnų, sodrių, kvepiančių brownių. Nusižengiau kiaušinių baltymams ir sukirtau ne vieną gabalėlį, bo buvo be galo skanu. Jeigu užsimanysite ir jūs – drąsiai kepkite, tai greitai pagaminama, nebrangu, kvapnu ir gardu, o be to – šie browniai su sumažintu riebalų kiekiu (low-fat). Tad puikiai tiks pavasariui, kai norisi kažko lengvesnio.

  • Pagaminsite per: 60-70 min.
  • Porcijos: 15 “brownių”
  • Energetinė vertė (1vnt.): 230kcal

Ingredientai:

  • 100 g sviesto;
  • 3/4 puodelio cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių baltymai;
  • 3/4 puodelio karšto vandens;
  • 3/4 puodelio kakavos (liesos, nesaldintos);
  • žiupsnelio tarkuotos cinamono lazdelės;
  • žiupsnelio ekologiškų čili šokoladui;
  • 1 puodelio skaldytų arba maltų riešutų mišinio;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 puodeliai a.r. kvietinių miltų.

Šokoladinis braunisŠokoladinis braunis

  • 3/4 puod. cukraus – 170 g;
  • 3/4 puod. skysčių – 170-180 ml;
  • 3/4 puod. kakavos – 70-80 g;
  • 2 puod. miltų – 220-230 g;
  • 1 puod. maltų riešutų – 180-200 g;
  • žiupsnelis pagal mane – nuo 1/2 iki nubraukto šaukštelio.

Braunio paruošimas

  1. Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad taptų minkštesnis. Tada išsukti iki vientisos masės drauge su cukrumi. Kiaušinių trynius išplakti iki standžių putų (jog indelį užvertus ant galvos, jos neišbėgtų). Į sviestą su cukrumi supilti kakavos ir prieskonių (čili, cinamono). Išsukti masę ir supilti karšto vandens, išmaišyti, kad lengviau maišytųsi, supilti puodelį miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, išmaišius, supilti visus miltus, riešutus ir išmaišyti. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
  2. Orkaitę įkaitinti iki 180-200C laipsnių temperatūros. Skardą arba kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, į ją sukrėsti tešlą ir tolygiai paskirstyti šaukštu. Dėti į jau karštą orkaitę ir kepti 40 minučių. Išimti, leisti atvėsti, tada supjaustyti kvadratėliais arba plytelėmis (manieji buvo maždaug 7×6 cm).
🍰 Daugiau pyragų

blank

Purus varškės apkepas su manų kruopomis – tradicinis šeimos desertas

Karolina Puodžiūtė ·
2025/08/12

Skaniausias varškės apkepas su razinomis

Skaniausias varškės apkepas su razinomis

Karolina Puodžiūtė ·
2025/06/21

Paprastas obuolių pyragas su cinamonu

Paprastas obuolių pyragas su cinamonu

Markas Kriauciunas ·
2025/03/31

Sveikuoliškas šokoladinis pyragas su bananais (drėgnas ir tirpstantis burnoje 😛)

Sveikuoliškas šokoladinis pyragas su bananais (drėgnas ir tirpstantis burnoje 😛)

Markas Kriauciunas ·
2025/03/03

Brownie - šokoladinis pyragas karšto oro gruzdintuvėje

Brownie – šokoladinis pyragas karšto oro gruzdintuvėje

Markas Kriauciunas ·
2025/02/15

Senovinis skruzdėlynas su medumi - geriausias receptas

Senovinis skruzdėlynas su medumi – geriausias receptas

Markas Kriauciunas ·
2025/02/09

Cheesecake

Cheesecake’as – maskarponės sūrio pyragas su pistacijų kremu

Gamina Vanagai ·
2025/01/10

Purus varškės apkepas su manais, indeliuose

Purus varškės apkepas su manais, indeliuose

Kviečiu į virtuvę ·
2025/01/07

Pyragas

Pyragas “Varškėtis su obuoliais”

Kviečiu į virtuvę ·
2025/01/02

Vyšninis jogurtinis pyragas su želė sluoksniu

Vyšninis jogurtinis pyragas su želė sluoksniu

Kviečiu į virtuvę ·
2024/12/22

Sodrus šokoladinis burokėlių pyragas

Sodrus šokoladinis burokėlių pyragas

Kviečiu į virtuvę ·
2024/10/28

Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

Kviečiu į virtuvę ·
2024/10/05

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt