Vištienos sriuba yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje kultūrų. Ji turi ne tik maistinę vertę, bet ir šildantį poveikį, todėl ypač laukiama šaltuoju metų laiku arba susirgus.
Vištienos sriubos istorija siekia gilią senovę. Bėgant amžiams receptai keitėsi priklausomai nuo regiono, turimų ingredientų ir kultūrinių tradicijų.
Pavyzdžiui, Ukrainoje garsusis vištienos sultinys dažnai patiekiamas su makaronais ir žolelėmis, o meksikiečių virtuvėje galima rasti vištienos sriubos su prieskoniais bei kukurūzais.
Sudedamosios dalys:
- Vištiena – 700 g;
- Makaronai – 100 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Bulvės – 1 vnt;
- Laurų lapai – 1 vnt;
- Pipirų grūdeliai – 7 vnt;
- Ciberžolė – ½ šaukštelio;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- Druska – 1,5 šaukštelio.
Klasikinės vištienos sriubos paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite vištienos skerdieną, padalykite ją į dvi dalis ir sudėkite į puodą. Vištieną visiškai užpilkite vandeniu ir virkite po dangčiu, kol užvirs.
Nuo sultinio paviršiaus nuimkite putas, sudėkite į vištieną žirnelius ir lauro lapą. Virkite 20 minučių, kol suminkštės, tada išimkite vištieną iš sultinio.
Iš sultinio išimkite lauro lapą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas ir bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į sultinį.
Į sultinį supilkite ciberžolę, druską ir itališkas žoleles, toliau virkite po dangčiu 10 minučių. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite makaronus ir tada juos sudėkite į sriubą.
Nuo vištienos nuimame odą, padalijame ją į mėsos skaidulas, kurias sudedame į sriubą. Sriubą dar 2-3 min. virkite po dangčiu, pagal skonį įberkite žolelių.
Gausite paprastą skanią vištienos sriubą su makaronais. Tai geras būdas paįvairinti pietus sveiku patiekalu.