Stiklinė maltos mėsos ir stiklinė varškės yra viskas, ko reikia skaniems pietums!

Stiklinė maltos mėsos ir stiklinė varškės yra viskas, ko reikia skaniems pietums! Receptai

Jei turite maltos mėsos, išbandykite šiuos kotletus su varške. Jie puikiai tinka pietums ar vakarienei, yra labai skanūs ir sultingi. Paragaukite!

Sudėtis

  • 500 g maltos mėsos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 50 ml vandens
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • druska pagal skonį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Padažui

  • 150 g grietinėlės
  • 250 ml karšto vandens
  • 30 g miltų
  • 30 g sviesto
  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Varškę sudėkite į dubenį ir išmaišykite maišytuvu. Pridėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

Maišytuve susmulkinkite svogūną su česnaku ir sudėkite į mėsą. Džiūvėsėlius suberkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su vandeniu. Kepimo skardą patepkite aliejumi, šaukštu suformuokite kotletus iš paruoštos masės ir dėkite ant skardos. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Apie 2 minutes pavirkite ant silpnos ugnies, užpilkite karštu vandeniu. Pridėkite grietinėlės, druskos, pipirų, išmaišykite šluotele ir virkite 4 minutes.

Kotletus patiekite su mėgstamu garnyru ir aplietus padažu.

Skanaus!

Reklama