Višta gaminama stiklainyje be vandens ir aliejaus, savo sultyse. Po namus skrajoja fantastiški aromatai. Šeima negali sulaukti, kada pagaliau patiekalas bus gatavas.
Ingredientai:
– višta – (1,2-2 kg)
– druska
– kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirneliai
– lauro lapai
– 1 didelis svogūnas
– 1 pomidoras
– 1 paprika
– 1 trijų litrų stiklainis
– skardinis dangtelis konservavimui
Vištos gaminimas stiklainyje:
1. Daržoves, vištą supjaustome. Dedame mėsą ir daržoves su prieskoniais į stiklainį sluoksniais, sluoksnis mėsos, pasūdome, šiek tiek pipirų žirnelių, lauro lapai, toliau sluoksnis daržovių mišinio ir t.t.
2. Jei višta didelė, tai stiklainis bus praktiškai pilnas. Jokio skysčio į stiklainį pilti nereikia! Uždengiame stiklainį nauju skardiniu dangteliu be gumelės ir dedame į šaltą (!!) orkaitę ant skardos ar grotelių. Įjungiame orkaitę iki 170 laipsnių ir gaminame 1,5 val.