Sultingi čeburekai. Pats skaniausias šio patiekalo receptas

Sultingi čeburekai. Pats skaniausias šio patiekalo receptas Receptai

Čeburekai nėra sveikas maistas, tačiau kartais tikrai norisi pasigardžiuoti šiais pyragais sultinga malta mėsa. Vienintelis būdas, patiekalą padaryti sveikesnį yra patiems jį gaminti. Taip jūs žinosite sudėtį ir produktų kokybę.

čeburekai

SULTINGI ČEBUREKAI

Jums reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 3 stiklinių kvietinių miltų
  • 6 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelio degtinės
  • 3 svogūnų
  • 2 žiupsnelių druskos
  • žiupsnelio pipirų

Gaminimas:

Į atskirą indą supilkite šiltą vandenį, čia įpilkite cukraus ir žiupsnelį druskos.

Sumaišykite miltus su vandeniu, augaliniu aliejumi ir degtine. Gautą tešlą apvyniokite plėvele ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Ten ji taps elastingesnė.

čeburekaiSmulkiai supjaustykite svogūną sumaišykite su žiupsneliu druskos. Suberkite pipirus. Gautą masę sumaišykite su šviežia malta mėsa.

Iškočiokite tešlos gabalėlius, kiekviename jų paskleisdami po šaukštą maltos mėsos. Sulenkite per pusę, užspauskite kraštus pirštais ar šakute.

čeburekaiČeburekai kepami augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos, maždaug 2–3 minutes. Traškūs ir sultingi čeburekai yra paruošti!

Kaip matote, gaminti skanius patiekalus namuose yra labai paprasta. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą įdarą, nes įdaras lemia patiekalo skonį. Dar geriau, sumalkite šviežią mėsą patys. Tuomet čeburekai bus dar nuostabesni, o šeima bus dėkinga už tokį skanų patiekalą.

Reklama