Sultingi čeburekai. Pats skaniausias šio patiekalo receptas

Sultingi čeburekai. Pats skaniausias šio patiekalo receptas Receptai

Čeburekai nėra sveikas maistas, tačiau kartais tikrai norisi pasigardžiuoti šiais pyragais sultinga malta mėsa. Vienintelis būdas, patiekalą padaryti sveikesnį yra patiems jį gaminti. Taip jūs žinosite sudėtį ir produktų kokybę.

čeburekai

SULTINGI ČEBUREKAI

Jums reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 3 stiklinių kvietinių miltų
  • 6 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelio degtinės
  • 3 svogūnų
  • 2 žiupsnelių druskos
  • žiupsnelio pipirų

Gaminimas:

Į atskirą indą supilkite šiltą vandenį, čia įpilkite cukraus ir žiupsnelį druskos.

Sumaišykite miltus su vandeniu, augaliniu aliejumi ir degtine. Gautą tešlą apvyniokite plėvele ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Ten ji taps elastingesnė.

čeburekai

Smulkiai supjaustykite svogūną sumaišykite su žiupsneliu druskos. Suberkite pipirus. Gautą masę sumaišykite su šviežia malta mėsa.

Iškočiokite tešlos gabalėlius, kiekviename jų paskleisdami po šaukštą maltos mėsos. Sulenkite per pusę, užspauskite kraštus pirštais ar šakute.

čeburekai

Čeburekai kepami augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos, maždaug 2–3 minutes. Traškūs ir sultingi čeburekai yra paruošti!

Kaip matote, gaminti skanius patiekalus namuose yra labai paprasta. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą įdarą, nes įdaras lemia patiekalo skonį. Dar geriau, sumalkite šviežią mėsą patys. Tuomet čeburekai bus dar nuostabesni, o šeima bus dėkinga už tokį skanų patiekalą.

Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!

Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!

Toks delikatesas, kaip chalva yra pažįstamas visiems nuo vaikystės. Chalvą mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Laikas praėjo ir dabar parduotuvės esanti chalva visai kitokia. Todėl labai smagu, sužinoti šio deserto receptą ir pasigaminti jį patiems namuose. Desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame yra tik natūralių ingredientų, be to, jame nėra nei cukraus, nei miltų.

chalva

Jums reikės:

  • 200 g keptų saulėgrąžų sėklų
  • 100 g skrudintų žemės riešutų
  • 2-3 šaukštai medus

Gaminimas:

Kavos malūnėlyje sumalkite saulėgrąžų sėklas, kol pasidarys riebumas. Maltas sėklas suberkite į gilų dubenį.

Taip pat susmulkinkite žemės riešutus. Žemės riešutus sumaišykite su sėklomis.

chalva

Sumaišykite žemės riešutus su sėklomis, tada į mišinį įpilkite medaus. Gerai išmaišykite.

Paruoštą masę išklokite ant plėvelės ir susukite į ritinį.

chalva

Palikite būsimą chalvą valandai šaldytuve, kad sušaltų medus ir sandariai sujungtų visus ingredientus.

Supjaustykite chalvą į mažus gabalėlius ir mėgaukitės subtiliu skoniu!

chalva

Chalvą valgyti geriausia saikingai. 30 gramų per dieną yra pakankamai, kad pamaitintumėte savo kūną ir mėgautumėtės skoniu.

Reklama