Ingredientai:
– kiaulienos-jautienos faršas – 500 g
– svogūnai – 2 vnt
– druska, pipirai – pagal skonį
Tešla:
– 4 stiklinės miltų (3 tešlai, 1 apdirbimui)
– vanduo arba pienas tešlai – 360 ml
– 2 valgomieji šaukštai cukraus
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 baltymas
Paruošimas:
1. Sumaišome pieną (vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles ir aliejų.
2. Išmaišome ir dedame į šiltą vietą kad pakiltų.
3. Apkepame aliejuje pusę svogūnų.
4. Į faršą dedame keptus ir šviežius svogūnus, druskos, pipirų.
5. Gerai išmaišome ir įpilame truputį vandens, kad faršas būtų sultingas.
6. Kočiojame tešlą į ploną lakštą ir išpjauname 6-8 cm diametro apskritimus.
7. Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame faršo, kraštą sutepame baltymu, uždengiame antru tešlos apskritimu ir sulipdome kraštus.
8. Kepame beliašus iš abiejų pusių, po to dedame į skardą ir uždengiame folija.
9. Ataušę beliašai būna minkšti ir sultingi.