Suomiškos salotos „Rosili”, jos pakeis visas jau žinomas salotas!

Suomiškos salotos „Rosili”, jos pakeis visas jau žinomas salotas! Receptai

Jei nežinote, kokios salotos labiausiai tinka šios dienos gaminimui, turime puikią idėją. Neseniai pasirodė skanios salotos su silke ir burokėliais. Šis patiekalas šiek tiek primena visiems žinomas salotas, o jas paruošti dar lengviau.

Šios salotos paprastai ruošiamos Suomijoje, kur jos vadinamos „Rosili”. Posovietiniams žmonėms tai atrodys net pažįstama, nes jos primena kitus mūsų klasikinius šventinius patiekalus. Ryškus ir gaivus skonis puikiai paįvairina įprastus, visiems jau nusibodusius užkandžius. Paruoškime ką nors naujo!

salotos

Silkės ir burokėlių salotos

Jums reikės:

  • 250 g silkės
  • 250 g virtų burokėlių
  • 300 g virtų bulvių
  • 150 g virtų morkų
  • 4 kiaušinių
  • 80 g raudonojo svogūno
  • 150 g marinuotų agurkų
  • 200 g žalių obuolių
  • 90 g majonezo
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Visų pirma reikia pasirinkti tinkamus produktus. Obuoliai turi būti rūgštūs, kieti ir labai sultingi. Raudonieji svogūnai gali būti pakeisti baltaisiais, o marinuoti agurkai – raugintais agurkais.

Išvirkite bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Įsitikinkite, kad nepervirėte daržovių, kitaip salotos gali virsti koše.

salotos

Paimkite sūdytą silkę ir pašalinkite pelekus ir kaulus. Tada supjaustykite ją ilgomis juostelėmis, iš kurių tada galite padaryti mažus kubelius.

Supjaustykite bulves, morkas ir burokėlius pakankamai mažais kubeliais.

Supjaustykite ir marinuotus agurkus bei šviežią raudoną svogūną.

salotos

Nuplaukite obuolį ir pašalinkite sėklas. Jei oda per kieta, galite ir ją nulupti. Tada supjaustykite obuolį smulkiau nei visus kitus ingredientus.

Sumaišykite visus susmulkintus maisto produktus viename dubenyje. Įpilkite ten aukštos kokybės majonezo, kurį geriau pasigaminti patiems, tačiau tiks ir pirktas parduotuvėje.

Tada įberkite druskos ir pipirų, tačiau nepamirškite, kad silkė jau sūdyta. Jūs neturėtumėte pridėti kitų prieskonių, skonis ir taip bus pakankamai įvairus. Tada tolygiai išmaišykite salotas.

Salotas galite papuošti silke ar šviežiomis žolelėmis. Pavyzdžiui, krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.

 

salotos

Šiame vaizdo įraše pamatysite, kaip tiksliai paruošiamos salotos „Rosili”.

Reklama