Norisi paruošti šeimos pusryčiams ką nors labai skanaus, bet ne visada yra tam daug laiko? Jums į pagalbą skuba nuostabus išsigelbėjimas: sūrio skrebučiai „Penkios minutėlės”.
Vos keli ingredientai, neužims daug laiko ir ant stalo atsiras aromatingas užkandis. Taip pat tokius skrebučius galite pasiūlyti ir svečiams: apsilaižys savuosius pirštelius ir tikrai paprašys dar. Sūrio skrebučiai atrodo viliojančiai, labai skaniai. Traškus batonas bei švelnus sūrio įdaras itin harmoningas derinys, kuriuo visi žavėjosi, kas tik paragavo.
Ingredientai
- batonai: 1
- kietasis sūris: 120 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- svogūnų laiškai: 4
- sviestas: 20 gramų
Recepto paruošimas
- Pradedame nuo įdaro gaminimo. Kietą sūrį sutarkuojame stambia tarka bei sudedame į dubenėlį.
- Tuomet įberiame žiupsnelį druskos ir įpilame bet kokio riebumo grietinės, bet geriaus, kad grietinė būtų tiršta.
- Tada į šią masę įdėti 20 gramų sviesto (reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros), viską pabarstome pipirais.
- Svogūno laiškus smulkiai supjaustome ir taipogi sudedame į įdarą.
- Viską gerai išmaišome šaukštu, kad masė būtų vientisa.
- Po to supjaustome batoną plonomis riekelėmis, o dar geriau nusipirkti suraikytą batoną, kad viskas būtų greičiau ir nereiktų vargti.
- Užtepame batono riekeles pasiruoštu įdaru, bet nelabai storu sluoksniu.
- Paskui kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (nereikia niekuo tepti) ir ant skardos dedame sūrio skrebučius „Penkios minutėlės”.
- Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Šį laiką galite paskirti sau, savo šeimai ar užsukusiems svečiams.
- Kai tik sūris lengvai paruduoja, tai reiškia, kad skrebučiai jau paruošti: galite patiekti ant stalo ir lepintis!