Sveikas rikotos ir kokosų tortas su šokolado glajumi

Receptai guru

Autorius apie receptą
 Sveikas rikotos ir kokosų tortas su šokolado glajumi yra ne tik išskirtinio skonio, bet ir šiek tiek sveikesnė alternatyva tradiciniams tortams. Jame naudojamas mažiau cukraus, gausu baltymų iš rikotos sūrio, natūralaus saldumo suteikia kokosų kondensuotas pienas bei riešutų sviestas. Šis tortas ypatingas tuo, kad jį galima ruošti be jokio kepimo, todėl puikiai tinka vasaros vakarams, kai nesinori įjungti orkaitės. Torto pagrindas pagamintas iš becukrių sausainių ir sviesto su kokosų aliejumi, o švelnus dviejų sluoksnių kremas suteikia ne tik skonio, bet ir gražų vizualinį efektą. Viršų vainikuoja lengvai kartus juodojo šokolado glajus, kuris puikiai dera su saldžia, kremine mase. Tai tortas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, o dar labiau nudžiugins tuos, kurie ieško alternatyvos įprastiems desertams.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje becukrių sausainių galima naudoti pilno grūdo sausainius arba avižinius sausainius be pridėtinio cukraus, taip padidės skaidulų kiekis.
  • Sviestą galima pakeisti lydytu kokosų aliejumi, jei norima dar labiau sustiprinti kokosų skonį.
  • Rikotos sūrį galima pakeisti varške, tačiau rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad būtų švelnesnė konsistencija.
  • Kokosų kondensuotą pieną galima keisti į įprastą kondensuotą pieną arba į kondensuotą augalinį migdolų pieną, jei norima veganiškos versijos.
  • Riešutų sviestą galima rinktis žemės riešutų, migdolų arba anakardžių, priklausomai nuo skonio pageidavimų.
  • Juodąjį šokoladą galima keisti pienišku šokoladu arba net baltojo šokolado variantu, jei norisi švelnesnio skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Sausainių trupinius būtina gerai suspausti torto formoje, kad pagrindas būtų tvirtas ir neiširtų pjaustant.
  • Želatiną visuomet patartina išbrinkinti šaltame vandenyje, o tik po to ištirpinti šiltame, kad nebūtų gumuliukų.
  • Šokolado glajų geriausia pilti, kai jis dar šiek tiek šiltas, bet ne karštas – taip jis gražiai pasiskirstys ir nepažeis kremų sluoksnių..
  • Tortą reikėtų laikyti šaldytuve mažiausiai 6-8 valandas, o dar geriau – per naktį, kad sluoksniai visiškai sustingtų
  • Pjaunant tortą naudoti pašildytą peilį – taip pjūviai bus lygūs ir gražūs.

Ingredientai

    • Becukriai sausainiai: 220 g
    • Sviestas: 50 g
    • Kokosų aliejus: 20 g
    • Rikotos sūris: 500 g
    • Kokosų kondensuotas pienas: 1 skardinė (400 g)
    • Riešutų sviestas: 4-5 v.š.
    • Kakava: 3 v.š.
    • Želatina: 25 g
    • Juodasis šokoladas: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Susmulkinkite sausainius iki labai smulkių trupinių, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir kokosų aliejumi.
  2. 2. Mišinį supilkite į torto formą, gerai suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą.
  3. 3. Sumaišykite rikotos sūrį su kondensuotu kokosų pienu.
  4. 4. Masę padalinkite į dvi dalis – didesnę ir mažesnę.
  5. 5. Didžiajai masei įmaišykite riešutų sviestą, o želatiną ištirpinkite šiltame vandenyje.
  6. 6. Supilkite želatiną į masę, gerai išmaišykite ir supilkite ant sausainių pagrindo. Šaldykite, kol masė sustings.
  7. 7. Likusiai masei įmaišykite kakavą. Likusią želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su kakavos mase.
  8. 8. Supilkite šį sluoksnį ant pirmojo ir vėl atšaldykite.
  9. 9. Ištirpinkite juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi, leiskite šiek tiek atvėsti ir apipilkite sustingusį tortą.
  10. 10. Palaikykite šaldytuve per naktį.

Sveikas rikotos ir kokosų tortas su šokolado glajumi

Sveikas rikotos ir kokosų tortas su šokolado glajumi

Sveikas rikotos ir kokosų tortas su šokolado glajumi

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt