Tailandietiška virtuvė turi savybę stebinti: paprasti ingredientai čia susijungia į aromatingą, pikantišką ir nepaprastai jaukų patiekalą. Šie kepti rudieji ryžiai – būtent toks variantas. Lengvai pagaminami, veganiški, be glitimo ir pilni rytietiškų kvapų, jie tampa puikiu pasirinkimu tiek skubiems pietums, tiek jaukiam vakarui namuose.
Rudieji ryžiai suteikia sotumo, daržovės – traškumo, kokosai ir anakardžiai – rytietiško charakterio, o laimo sultys viską užbaigia gaivinančia rūgštele. Tai paprastas būdas į namus įsileisti truputį Tailando.
Ingredientai (4 porcijoms)
- 1 puodelis nevirtų rudųjų ryžių
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 2 puodeliai filtruoto vandens
- 2 baziliko lapai (nebūtina)
- Česnakas
- Raudonasis čili
- Anakardžiai
- Skrudintas kokosas
- Stevija
- Nama Shoyu (sojų padažas)
- Obuolių sidro actas
- Linų sėmenys
- Žaliosios pupelės
- Bok choy
- Laimas patiekimui
Visa gamyba užtrunka apie 45 minutes – ir ant stalo garuoja pilnavertis, aromatingas patiekalas.
Gaminimas
Pirmiausia paruoškite ruduosius ryžius. Keptuvėje trumpai pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės rudos spalvos. Tuomet įdėkite porą baziliko lapelių ir užpilkite vandeniu. Uždenkite, užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių, kol vanduo visiškai išgaruos.
Kol ryžiai verda, įkaitinkite aliejų voke arba gilioje keptuvėje. Suberkite smulkintą česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jis švelniai pagels. Įmetus raudonąjį čili, anakardžius ir skrudintą kokosą, kvapas prisipildys tailandietiškų aromatų.
Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite steviją, Nama Shoyu ir obuolių sidro actą. Įpilkite mišinį į keptuvę ir trumpai pakepkite – užteks vienos minutės, kad skoniai susijungtų.
Daržoves nustumkite į vieną keptuvės pusę, o į kitą suberkite linų sėmenis. Trumpai pakepkite ir viską vėl sumaišykite. Tuomet sudėkite žaliąsias pupeles, kapotą bok choy ir jau išvirtus ryžius. Kepkite dar minutę, kad bok choy suminkštėtų, o pupelės liktų traškios.
Patiekimas labai paprastas: ryžius sudėkite į lėkštes ir šalia padėkite laimo skiltelę, kurią galima išspausti prieš valgant – gaivesniam, ryškesniam skoniui.
Šie tailandietiški kepti rudieji ryžiai yra puikus kasdienis patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį. Kartą išmėginus, labai tikėtina, kad receptas taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje. Skanaus!
