Iš šios tešlos galite gaminti labai skanius pyragus, baltymus, bandeles, pyragus, pyragus su įvairiais įdarais, bandeles, sūrio pyragus, picas. Šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.
Tešla minkšta, nelimpa prie rankų, gerai limpa ir pyragaičiai nesuyra.
Ingridientai:
- pienas – 500 ml;
- kvietiniai miltai – 5 puodeliai;
- cukrus – 2 šaukštai. l;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai. l;
- mielės (sausos – mažas maišelis) – 11 g.
Gaminimo būdas
Supilkite į dubenį 4 puodelius miltų ir mielių. Tada pamažu užpilkite šiltu pienu, įpilkite cukraus, druskos, saulėgrąžų aliejaus. Sumaišykite visus ingredientus. Tada palaipsniui įpilkite dar vieną puodelį miltų.
Tešlą paskleiskite celofano maišelyje ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Bet jei tešla ilgiau laikysis šaldytuve – jai nieko neatsitiks. Šią tešlą galite palikti per naktį. Ir kitą dieną virkite ką nors skanaus.
Discussion about this post