Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu. Užkandis ruošiamas vieną ar du kartus, o skanus yra tiesiog be žodžių, traškios cukinijos rūgščiai saldžiame marinate su česnako nata, valgykite ir norite, net gerkite marinatą, taip gerai parinkdami prieskonių ir druskos proporcijas.
Gaminkime maistą!
Nuplaukite tris vidutines cukinijas, sveriančias 800 g, nupjaukite uodegą, supjaustykite į mažus gabalus.


Smulkiai supjaustykite krapus, sutarkuokite česnaką ant smulkios trintuvės ir suberkite į cukinijas.


Įpilkite 1 valgomasis šaukštas druskos.

2 v. š. cukraus.

2 šaukštai 9% obuolių sidro actas.

4-5 šaukštai augalinis aliejus, malti juodieji pipirai pagal skonį (koriandras ir shambhala taip pat vadinami fenugreekais), jei pageidaujama. Jei į užkandį pridėsite shambhala, tai suteiks užkandžiui šiek tiek grybų aromato, pasirodys labai skanus.

Į prieskonių malūną supilu pipirų grūdelius, šambhalą ir kalendrą ir dedu juos į salotas, užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Kai baigsis, keičiu prieskonių rinkinį, pavyzdžiui, pipirų ir sezamo mišinį. Man labai patinka šis derinys, bet jis skirtas visiems, aš tiesiog pasidalinau savo idėja, galbūt kažkam tai bus naudinga.

Cukiniją gerai sumaišykite su prieskoniais, uždenkite ir palikite marinuotis 3-4 valandas, kambario temperatūroje, jei temperatūra namuose viršija 20 laipsnių, tada užkandį geriau dėti į šaldytuvą.

Užkandis stovėjo 3 valandas, cukinijos išleido sultis ir marinuotos, prisotintos prieskonių aromato, gali būti patiekiamos.

Kai kuriuos cukinijų įdėjau į švarų indelį ir laikau šaldytuve, kiekvieną dieną užkandis tampa skanesnis, cukinijos tiesiog primena marinuotus grybus. Ir dalis užkandžių suvalgoma akimirksniu! Yummy! Aš rekomenduoju virti!

Pagal šį receptą galite marinuoti cukinijas būsimam naudojimui, tiesiog nepridėkite koriandro ir shambhala, pabarstykite prieskoniais.
Virimo procesą galite pamatyti trumpame vaizdo įraše.
Ingredientų:
800 g cukinijų
krūva krapų
3-4 skiltelės česnako
1 valgomasis šaukštas druskos (12)
2 c l cukraus (25 g)
2 šaukštai acto 9%
4-5 šaukštai augalinis aliejus
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų, koriandro, Shambhala pagal skonį ir norą.
Smagaus maisto gaminimo!