Tiek mažai žmonių gamina cukinijas, bet veltui!

Receptai

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu. Užkandis ruošiamas vieną ar du kartus, o skanus yra tiesiog be žodžių, traškios cukinijos rūgščiai saldžiame marinate su česnako nata, valgykite ir norite, net gerkite marinatą, taip gerai parinkdami prieskonių ir druskos proporcijas.

Gaminkime maistą!

Nuplaukite tris vidutines cukinijas, sveriančias 800 g, nupjaukite uodegą, supjaustykite į mažus gabalus.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus jaunų cukinijų užkandžio receptu.-2

Smulkiai supjaustykite krapus, sutarkuokite česnaką ant smulkios trintuvės ir suberkite į cukinijas.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus jaunų cukinijų užkandžio receptu.-4
Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus jaunų cukinijų užkandžio receptu.-5

Įpilkite 1 valgomasis šaukštas druskos.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu.-6

2 v. š. cukraus.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu.-7

2 šaukštai 9% obuolių sidro actas.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus jaunų cukinijų užkandžio receptu.-8

4-5 šaukštai augalinis aliejus, malti juodieji pipirai pagal skonį (koriandras ir shambhala taip pat vadinami fenugreekais), jei pageidaujama. Jei į užkandį pridėsite shambhala, tai suteiks užkandžiui šiek tiek grybų aromato, pasirodys labai skanus.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu.-9

Į prieskonių malūną supilu pipirų grūdelius, šambhalą ir kalendrą ir dedu juos į salotas, užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Kai baigsis, keičiu prieskonių rinkinį, pavyzdžiui, pipirų ir sezamo mišinį. Man labai patinka šis derinys, bet jis skirtas visiems, aš tiesiog pasidalinau savo idėja, galbūt kažkam tai bus naudinga.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus jaunų cukinijų užkandžio receptu.-10

Cukiniją gerai sumaišykite su prieskoniais, uždenkite ir palikite marinuotis 3-4 valandas, kambario temperatūroje, jei temperatūra namuose viršija 20 laipsnių, tada užkandį geriau dėti į šaldytuvą.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio, pagaminto iš jaunų cukinijų, receptu.-11

Užkandis stovėjo 3 valandas, cukinijos išleido sultis ir marinuotos, prisotintos prieskonių aromato, gali būti patiekiamos.

Laba diena visiems! Šiandien dalinuosi skanaus užkandžio iš jaunų cukinijų receptu.-12

Kai kuriuos cukinijų įdėjau į švarų indelį ir laikau šaldytuve, kiekvieną dieną užkandis tampa skanesnis, cukinijos tiesiog primena marinuotus grybus. Ir dalis užkandžių suvalgoma akimirksniu! Yummy! Aš rekomenduoju virti!

Pagal šį receptą galite marinuoti cukinijas būsimam naudojimui, tiesiog nepridėkite koriandro ir shambhala, pabarstykite prieskoniais.

Pagal šį receptą galite marinuoti cukinijas būsimam naudojimui, tiesiog nepridėkite koriandro ir shambhala, pabarstykite prieskoniais.

Virimo procesą galite pamatyti trumpame vaizdo įraše.

Ingredientų:

800 g cukinijų

krūva krapų

3-4 skiltelės česnako

1 valgomasis šaukštas druskos (12)
2 c l cukraus (25 g)

2 šaukštai acto 9%

4-5 šaukštai augalinis aliejus

1/4 šaukštelio juodųjų pipirų, koriandro, Shambhala pagal skonį ir norą.

Smagaus maisto gaminimo!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt