Skanėstas iš nieko – taip aš vadinu šiuos paplotėlius, juos labai skanu patiekti su uogiene prie arbatos ar pagaminti vietoj duonos. Paplotėliai išeina labai sluoksniuoti, traškūs ir skanūs!
Kad paruoštume sluoksniuotus paplotėlius keptuvėje:
miltai – 300 g
šiltas vanduo – 200-220 g (orientuojamės pagal tešlos konsistenciją)
druska – 0,5 arbatinio šaukštelio su kaupu
cukrus – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
aliejus tešlos sutepimui
truputis krakmolo
1. Į miltus dėti druską, cukrų, vandenį. Užmaišyti minkštą, lengvai formuojamą tešlą. Padalinti į 5 dalis, kiekvieną kamuoliuką sutepti aliejumi, uždengti maistine plėvele, palikti ilsėtis 15 min.
2. Paviršių sutepti aliejumi, kiekvieną kamuoliuką ištempti rankomis maksimaliai plonai, galima iškočioti kočėlu. Sutepti aliejumi, truputį pabarstyti krakmolu, kraštus susukti į centrą. Gautą stačiakampį susukame į vyniotinį, o vyniotinį – į sraigę.
3. Iškočiojame sraigę į 0,5 cm storio paplotėlį ir apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies (apie 3 min iš kiekvienos pusės).