Tiršta braškių uogienė vos per 10 min. Mažiau cukraus, daugiau uogų

Receptai

Labai paprastas receptas, kaip padaryti tirštą uogienę vos per 3 minutes su sumažintu cukraus kiekiu. Man šis būdas su Gelfixu tapo tikru išsigelbėjimu. Aš dar niekada neviriau uogienės taip greitai, tuo labiau tokios tirštos.

blank

Kad paruoštume tirštą kaip konfitiūras uogienę:

– braškės ar kitos uogos – 1 kg
– cukrus – 0,5 kg
– citrinos rūgštis – 1/3 arbatinio šaukštelio
– Gelfix Dr. Oetker – 2:1

blankblank

– 1 pakuotė (santykis 2:1 reiškia, kad 2 dalims uogų ar vaisių imame 1 dalį cukraus).

Paruošimas:
1. Braškes ar kitas uogas gerai nuplauti ir išdžiovinti. Pašalinti uodegėles.

2. Susmulkinti 2/3 uogų blenderiu. 1/3 supjaustyti nedideliais griežinėliais.

3. Sumaišyti Gelfixą su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, dėti į uogų mišinį.

4. Užvirinti, pastoviai maišant. Virti dar apie 3 min ant nedidelės ugnies.

5. Dėti likusį cukrų ir citrinos rūgštį, kad subalansuotume uogienės saldumą. Virti dar 3 minutes ant mažos ugnies.

6. Nuimti putas.

7. Nuimti nuo ugnies ir iškart išdėlioti į sausus, iš anksto sterilizuotus stiklainius. Iš šio produktų kiekio išeina apie 1 l uogienės.

Užsukti stiklainius dangtelius. Apversti dugnu aukštyn 5 min. Saugoti tamsioje vėsioje vietoje.

blankblank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt