Aš tokia silkę mėgstu gaminti per Pelenų diena (nedaug žmonių ją vis dar švenčia Lietuvoje, bet aš išmokau švęsti iš savo močiutės ir man tai tiesiog įprasta). Tą diena kaip ir per Kūčias nelabai galima valgyti mėsos, todėl pas mane stalo karaliauja silkė ir įvairūs žuvies patiekalai. Šį kartą parodysiu vieną receptą iš savo močiutės užrašų, vos iš 3 ingredientų – su marinuotais agurkais ir moliūgų sėklomis. Mums labai patinka. 🙂
Ingredientai
- silkės filė: 2
- marinuoti agurkai: 1
- kepintos moliūgų sėklos: 1 saujos
Recepto paruošimas
- Iš pradžių silkę supjaustykite riekelėmis.
- Tuomet ant silkės susluosniuokite susmulkintus marinuotus agurkus ir moliūgo sėklas.
- Tikrai labai gaivu bei trašku. Paskanaukit!